València acull la jornada Àgora 2019, Moviments Locals cap a la Justícia Global

Guardar

agora
agora

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha assistit hui a l'estrena de la jornada "Àgora 2019, Moviments Locals cap a la Justícia Global", que s'ha celebrat en el Col·legi Major Rector Peset. L'esdeveniment, que s'ha iniciat hui i finalitza el pròxim dissabte 23 de novembre, consisteix segons Ibáñez en "un espai de trobada i reflexió que consolida estratègies de futur per a la convivència".

L'edició Àgora 2019 de les ONGD (Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament), ha d'iniciar-se segons Ibáñez "a partir d'una consciència crítica i transformadora". "Confiem que l'Àgora 2019 consolidarà un marc d'experiències fonamentals per a teixir una xarxa de treball i de consciències", ha agregat.

L'esdeveniment, permet -per a la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració- que "les polítiques municipals de l'Ajuntament de València connecten amb els moviments socials valencians i els agents que treballen diàriament diversos projectes de cooperació, drets col·lectius, educatius, de sensibilització o d'acció humanitària i d'emergència".

Ibañez, ha manifestat que "cal posar en comú diferents maneres de treballar cap a una ciutadania global, potenciant la formació d'agents, perquè les polítiques que impulsem des d'aquest Ajuntament continuen concordes amb les necessitats i les estratègies de futur. Perquè la realitat no siga aliena i tots caminem cap a uns objectius compartits".

FEMINISME I ECOLOGISME

Els dos eixos fonamentals sobre els quals s'asseu l'Àgora 2019 són el feminisme i l'ecologisme, dos temes en els quals la regidora Ibáñez ha volgut incidir en la inauguració de l'acte. "En països com Tunísia els canvis polítics han estat possibles gràcies als moviments de dones organitzades, alguna cosa que resulta fonamental, perquè la veu individual de la dona té moltíssimes dificultats per a aconseguir poder. La dona és protagonista en els processos col·lectius", ha remarcat.

Pel que fa a l'ecologisme, Ibáñez ha subratllat que "davant les crisis ambientals i climàtiques, necessitem construir eines que servisquen per a respectar els límits ecològics". "Les interaccions entre el medi ambient i cadascun dels elements com la pobresa, el gènere i els drets humans fonamenten molts dels escenaris de futur i per això és necessari que complete el segon bloc", ha prosseguit.

"Els joves han de prendre consciència d'una societat que és injusta, explotadora, que genera misèria, i a partir d'ací, anar canviant els valors. Hem de dir-los que el món és de tots i que les fronteres no existeixen, que estan obligats a transmetre'l als més menuts. I per a això l'educació és clau", ha conclòs Ibáñez.

Destacats