25n
25N
25N

València acabarà en març amb la llista d'espera de la teleassistència

València acabarà en març amb la llista d'espera de la teleassistència
16/02/2021 -

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha anunciat hui que el servici de teleassistència municipal s’incrementarà en el mes de març en un 15 %, de manera que s’augmentarà el nombre de persones que el consistori atén en 900 més. L’Ajuntament farà una inversió de 31.500 euros per “acabar amb la llista d’espera actual que té el servici de teleassistència, que se situa en les 794 sol·licituds”, segons ha informat l’edil. D’aquesta forma, en menys d’un mes, la teleassistència s’ampliarà de les 6.000 persones que la reben actualment a un total de 6.900.

La regidora Isabel Lozano ha destacat la “importància que té aquest servici en la millora de la qualitat de vida i l’autonomia de la gent gran de la nostra ciutat. I, especialment de les que es troben en situació de vulnerabilitat, siga per edat, aïllament social o problemes de salut. Amb aquesta ferramenta potenciem la seua autonomia personal i la del seu entorn, i així facilitem la permanència en el seu domicili el major temps possible, mantenint per ells mateixos el control de la seua vida”.

La teleassistència és una prestació tècnica d’atenció, suport personalitzat i intervenció social, que funciona a través de la línia telefònica, amb un equip de comunicació i informàtic específic ubicat en un centre d’atenció social i en el domicili dels beneficiaris. A través d’un penjoll o polsera les persones usuàries poden entrar en contacte verbal amb un professional immediatament, i tenen assistència de manera ininterrompuda i permanent les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, la qual cosa permet donar resposta immediata i adequada a crisi, situacions d’emergència, necessitat social, soledat o aïllament. Es tracta d’un servici professionalitzat i en contacte amb els servicis sanitaris, a diferència d’altres tipus de projectes.

“A més, cal recordar que aquest govern municipal ha ampliat les persones destinatàries que poden beneficiar-se d’aquest servici de teleassistència; i és que, a més de les persones majors de 65 anys, les persones amb diversitat funcional de més 18 anys que, tot i tindre cobertes les seues necessitats bàsiques de vivenda, alimentació, higiene personal i domicili, estiguen vivint soles o amb altres persones d’idèntiques característiques, també l’estan rebent”.

NOU CONTRACTE DOTAT AMB MÉS DE 9 MILIONS D’EUROS

D’altra banda, Lozano ha avançat que s’està preparant una nova contractació que incrementarà el nombre de beneficiaris en un 20 % inicial, passant de 6.000 a 7.200. A més a més, l’edil ha indicat que es podria ampliar addicionalment en un 20 % més, de manera que el nombre de beneficiaris passaria a ser de 8.400 persones usuàries. Per això, el pressupost que es destinarà passarà de ser de 6.468.384 euros a incrementar-se en un 40 % i ser de 9.055.737,60 euros.

Finalment, Lozano ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als barris d’Aiora i de l’Illa Perduda, on durant tres anys s’ha desenvolupat un projecte gratuït per a les famílies, diferent de la teleassistència, que ha consistit en la instal·lació d’una sèrie de sensors als pisos. Lozano ha dit que es tracta d’un servici que queda lluny de tot el que ofereix la teleassistència i ha recordat que 315 de les 525 persones que formaven part d’aquest projecte estan rebent el servici de teleassistència municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =