25n
25N
25N

València obri demà el termini per a les ajudes a taxistes del Pla Resistir

Autònoms i xicotetes empreses, de fins a un màxim de 10 treballadors, podran rebre 2.000 euros més 200 euros addicionals,per cada treballador en plantilla

València obri demà el termini per a les ajudes a taxistes del Pla Resistir
09/04/2021 -

El Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV) s’ha fet ressò hui de l’acord de la Junta de Govern Local que va aprovar la convocatòria de subvencions de les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir pel sector del taxi de València. Arran d’aquesta publicació, demà s’obri el termini perquè 2.400 professionals del taxi donats d’alta fiscalment a la ciutat sol·liciten aquestes ajudes. Aquestes persones disposem de vint dies (fins al 30 d’abril) per a presentar la documentació en la Seu Electrònica de l’Ajuntament i acreditar que compleixen els requisits d’aquesta línia de prestacions impulsada per pal·liar les conseqüències de la pandèmia en l’esmentat sector. Es tramitaran de manera urgent.
L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat hui la seua “satisfacció pel fet d’haver pogut ampliar al sector del taxi el Pla Resistir, que l’Ajuntament de València ha posat en marxa de manera pionera per a ajudar a autònoms i xicotetes empreses”. “Estem satisfets del seu funcionament i considerem que serà una ajuda important per a tots aquests sectors”, ha assegurat el primer edil a recordar que, en total, es destinaran fins a cinc milions d’euros per a cobrir aquesta demanda d’autònoms i xicotetes empreses, de fins a un màxim de 10 treballadors, del sector del taxi. Les persones beneficiàries rebran 2.000 euros més 200 euros addicionals per cada treballador en plantilla.

Per la seua part seua, la regidora delegada de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha ressaltat que “aquestes ajudes, que són compatibles amb qualsevol altra subvenció, es dirigeixen a cobrir les despeses corrents de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i les microempreses del sector del taxi que de facto han reduït dràsticament la seua activitat per la caiguda del turisme i la mateixa activitat normal de la ciutat”.

D’altra banda, la quarta convocatòria d’ajudes fruit del Pla Resistir, que anirà destinada a les empreses del sector cultural que no van ser beneficiàries en la primera edició d’aquestes prestacions, destina 4 milions d’euros per a empreses del sector cultural. Concretament, ja s’han beneficiat d’aquestes ajudes 418 empreses i autònoms del sector cultural que han rebut 890.000 euros. I en aquesta nova edició s’atendrà les necessitats de la resta d’epígrafs de l’IAE que no estaven en la convocatòria inicial.

L’Ajuntament de València, que ha sigut la primera ciutat de la Comunitat Valenciana en posar el marxa el Pla Resistir, també ha tramitat les ajudes Parèntesi d’aquesta iniciativa de les administracions valencianes per als sectors econòmics tradicionals valencians. De fet, ha destinat un total de 2,3 milions d’euros de l’esmentat pla per a subvencionar xicotetes empreses amb seu a València que es dediquen a activitats econòmiques al voltant de les festes tradicionals valencianes i que s’han vist greument afectades per la covid-19.

Les primeres ajudes municipals del Pla Resistir van arribar a 4.886 sol·licitants (persones autònomes i petites empreses, fonamentalment del sector de l’hostaleria i turisme i altres sectors greument afectats per la pandèmia), amb un pressupost d’11.777.000 euros quan es complia un any des que es va decretar l’estat d’alarma. I amb aquestes ajudes, l’Ajuntament ha contribuït a mantenir al voltant de 10.000 llocs de treball durant el primer any de pandèmia.

Pilar Bernabé ha recordat i lloc en valor que “València és la ciutat que més ajudes directes ha donat en tota Espanya, perquè el que volem és continuar injectant liquiditat de manera immediata per a reactivar l’activitat econòmica local”, i ha detallat que amb les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir, el consistori ha destinat prop de 14 milions d’euros per a ajudar a autònomes i micropimes de València. “I es continuarà treballant en noves convocatòries dirigides als sectors econòmics que més ho necessiten”, ha anunciat.

En aquest sentit, ha concretat que gràcies a les anàlisis que realitza el panell de seguiment “podem detectar quins són els sectors econòmics més afectats. I també ens ajuden a identificar-los les línies que marquen les convocatòries d’ajudes d’altres administracions, com el Govern Central o la Generalitat”. “El nostre objectiu és atendre a tots els i les professionals afectats i activar l’economia local”, ha subratllat la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + nou =

museo prehistoria