25n
25N
25N

València disposa de 130 places noves per a persones sense sostre habilitades per l'Exèrcit en el poliesportiu del Cabanyal i La Petxina

València disposa de 130 places noves per a persones sense sostre habilitades per l'Exèrcit en el poliesportiu del Cabanyal i La Petxina
03/04/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Servicis Socials dirigida per Isabel Lozano, comptarà a partir de les pròximes hores amb 130 places noves per a allotjar a les persones sense sostre. L’Exèrcit de Terra, en coordinació amb el CECOPAL, està habilitant 80 places en el poliesportiu del Cabanyal i 50 en la pista de bàsquet de La Pextina. En total, entre els dos complexes, Servicis Socials disposarà de 130 places, que sumades a les que ja estan en funcionament en diversos recursos, sumen 910 llits individuals per a donar atenció a les persones sense sostre de València.

Com en la resta de recursos, es farà una atenció integral a les persones allí allotjades, de forma que se’ls facilitarà servicis de dutxa, alimentació, bugaderia, taquilles, atenció social, atenció sanitària i determinades activitats d’oci. “Amb aquests dos recursos nous, València passa a tindre ja 910 llits individuals per a allotjar a persones sense llar, en un dispositiu que s’apropa a cobrir a tot el col·lectiu de persones sense sostre”, ha dit la regidora Servicis Socials, Isabel Lozano.

D’altra banda, Lozano ha valorat “la tasca increïble que està fent el personal tant dels Servicis Socials de l’Ajuntament de València, del Centre d’Atenció a la Immigració, de la Policia Local, de la Fundació Esportiva, i dels membres del CECOPAL, bolcats en gestionar aquest dispositiu especial d’atenció a les persones sense sostre. Cada dia estem incrementant els recursos públics on es dóna atenció a les persones que ho necessiten en un desplegament de recursos públics en aquest sentit que mai abans s’havia fet des d’aquest Ajuntament”.

Així, el consistori compta amb 910 places d’allotjament per donar resposta a la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Els recursos urgents que ha contractat la regidoria de Serveis Socials fins al moment són la residència per a esportistes d’elit de la Petxina, l’hostal Stella Maris (plaça Tribunal de les Aigües), hostal La Barraca (Passeig de Neptú), Convent de Torrent, el CIBE contractat a Patraix i, ara, el poliesportiu del Cabanyal i el nou espai de la Petxina. La regidoria continua rastrejant possibles recursos per continuar incrementant l’oferta de places. En el poliesportiu del Cabanyal i la Petxina, com en la resta de recursos, s’habilitarà un espai d’aïllament per a persones que tinguen símptomes de coronavrius.

Per últim, la regidora Lozano ha recordat que “un dels nostres objectius en aquest mandat és la construcció del primer alberg municipal per a persones sense sostre. Un recurs que la ciutat de València no té, a diferència de moltes altres ciutats de l’Estat espanyol, que compten amb albergs municipals des de fa molts anys. Ja tenim localitzat l’espai on anirà ubicat i esperem poder comptar al llarg d’aquest mandat també amb aquest espai que incrementarà el nombre de places per a atendre al col·lectiu de sense sostre a València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − huit =