25n
25N
25N

Sánchez diu que les campanyes de vacunació "podrien estar" al maig

Sánchez diu que les campanyes de vacunació "podrien estar" al maig
05/11/2020 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dijous que la campanya de vacunació contra el coronavirus “podria estar preparada” dins de sis mesos, al maig, coincidint amb la finalitat de l’estat d’alarma que va implementar l’Executiu central fa dues setmanes i la pròrroga de les quals va ratificar el Congrés dels Diputats.

“Les noves vacunes podrien estar preparades per a eixe moment, acompanyant amb el canvi d’estació, i això ens ajudarà a recuperar progressivament eixa nova normalitat”, ha subratllat el cap de l’Executiu en una compareixença conjunta a València amb el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va avançar fa uns dies que Espanya tindrà una primera tanda de vacunes a principis de l’any que ve o a la fi d’aquest “si les coses van molt bé”, encara que va coincidir amb el president del Govern que caldrà continuar “convivint” amb la Covid-19 fins al mes de maig.

Durant la seua intervenció, el líder de l’Executiu, Pedro Sánchez, ha tornat a reivindicar la duració per sis mesos, fins a maig, d’aquest estat d’alarma a nivell nacional perquè, segons ha defensat, és el temps “que marquen els científics” per a passar l'”etapa més crítica” de la segona ona de la Covid-19.

“ESTRATÈGIA NACIONAL”

Això sí, fins que arribe la vacuna, Sánchez ha reafirmat l'”estratègia nacional” que, al seu judici, existeix en la lluita contra el coronavirus per part de les diferents administracions. Referent a això, ha defensat el Consell Interterritorial de Salut com el marc per a prendre mesures consensuades per a controlar la pandèmia.

Així, ha defensat els tres pilars en matèria de coordinació per a prendre mesures: els indicadors comuns per a dur a terme unes certes restriccions, l’estat d’alarma per a tindre seguretat jurídica a l’hora d’establir unes certes normes i l’avaluació d’aquestes mesures.

En aquest sentit, ha repetit les paraules del titular de Sanitat, Salvador Illa, que demanava un termini de “dues o tres setmanes” per a avaluar les mesures que s’estan prenent abans d’aplicar restriccions més severes com el confinament domiciliari com demanen algunes comunitats autònomes.

Finalment, Sánchez s’ha mostrat convençut que “aquests moments amargs passaran” i que “enmig del sotsobre i la fatiga de la pandèmia és quan hem de sobreposar-nos”, la qual cosa veu com el major repte social de la història d’Espanya. També ha advocat per anar cap a un sistema de cures “molt més pròxim” perquè “els majors no volen anar a una residència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =