25n
25N
25N

La vacuna contra la Covid-19 entra en la fase final d'assajos clínics

La farmacèutica estatunidenca Moderna ha assegurat que a la fi d’aquest mes entra ja en la fase final de proves

La vacuna contra la Covid-19 entra en la fase final d'assajos clínics
15/07/2020 -

A partir del 27 de juliol, la vacuna contra la Covid-19, que està desenvolupant la farmacèutica estatunidenca Moderna, entrarà en la fase final d’assajos clínics. Es tracta de la primera vacuna a arribar aquesta etapa, que es durà a terme gràcies a la col·laboració de 30.000 participants estatunidencs. Així, mentre a la meitat d’ells se’ls administrarà la vacuna, l’altra meitat rebrà placebo.

Els resultats, tal com estan confirmant des de la companyia, són molt prometedors. En aquesta fase final, l’objectiu serà no només verificar si la vacuna és segura, sinó també comprovar si podria frenar l’avanç dels símptomes provocats pel coronavirus. Aquest estudi s’estendrà fins a finals del mes d’octubre.

Aquest anunci s’ha realitzat després de la publicació, en New England Journal of Medicine, dels primers resultats obtinguts en els quals es van mostrar que les primeres persones vacunades van aconseguir desenvolupar anticossos del virus. No obstant això, encara serà necessari seguir amb la investigació fins que la vacuna es puga comercialitzar.

Moderna és la primera empresa que va començar l’estudi en humans, gràcies al suport del govern dels Estats Units que va invertir quasi mig milió de dòlars. Encara que la fase final de proves s’estendrà fins al 27 d’octubre, des de la companyia consideren que tindran resultats abans d’eixa data.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =

lleida 2020
activem alfafar