25n
25N
25N

La vacuna contra la Covid-19 podria arribar "a finals de 2020"

Juan Andrés, director d’Operacions Tècniques i Qualitat de Moderna Therapeutics de Masachusetts, ha explicat com s’està treballant en la vacuna

La vacuna contra la Covid-19 podria arribar "a finals de 2020"
19/05/2020 -

Des que la Covid-19 s’expandira per tot el món, són molts els laboratoris i institucions que estan duent a terme estudis per a trobar la vacuna contra el coronavirus. Sens dubte, es tracta d’una de les peces clau per a combatre aquest virus, així com per a garantir un control de la Covid-19 que permetria a la ciutadania reprendre l’activitat.

L’espanyol Juan Andrés, director d’Operacions Tècniques i Qualitat de Moderna Therapeutics de Masachusetts, ha explicat, en el programa de ràdio Herrera en Cope, que la cerca de la tan esperada vacuna va per bon camí, i que els resultats que s’estan obtenint estan sent positius. De fet, ja estimat que la vacuna podria estar llesta, als Estats Units, “a la fi d’any”. El que garantiria que, a principis de 2021, “poguera arribar a la resta del món“.

Juan Andrés ha apuntat que han realitzat “assajos en 45 persones voluntàries, i els resultats han mostrat no només que s’han generat anticossos, sinó que aquests són neutralitzadors contra el virus“, i ha afegit que “creiem que podrem fer al voltant de 1.000 milions de vacunes a l’any”. Així mateix, respecte als efectes secundaris, ha assenyalat que no s’estan identificant efectes importants, “només de grau 3, que és dolor al braç, en el punt on s’ha posat la injecció”.

Notícies esperançadores que mostren que es podria estar arribant al final d’aquest dur camí. I és que encara que els experts diuen que haurem d’aprendre a viure amb el virus, la veritat és que comptar amb una vacuna és l’objectiu final per a véncer la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + huit =

CCCC
torrent