25n
Orgull
Orgull

La vacuna d'AstraZeneca prevé fins al 92% d'hospitalitzacions per la variant índia

La vacuna d'AstraZeneca prevé fins al 92% d'hospitalitzacions per la variant índia
15/06/2021 -

Noves dades d’evidència en la pràctica clínica real recollides per l’organisme de salut pública del Regne Unit, Public Health England (PHE, per les seues sigles en anglés), han evidenciat que la vacuna contra la COVID-19 d’Astrazeneca ofereix alts nivells de protecció contra la variant ‘Delta’, coneguda anteriorment com a ‘índia’, després de la segona dosi.

En concret, els resultats, que van analitzar més de 14.000 casos de la variant ‘Delta’ entre el 12 d’abril i el 4 de juny, demostren que les dues dosis de la vacuna d’Astrazeneca són efectives enfront d’hospitalitzacions causades per la variant índia en un 92 per cent i sense cap cas de mort.

En aquesta anàlisi, la vacuna també va mostrar un alt nivell d’eficàcia contra la variant ‘Alpha’, també denominada ‘Kent’, amb una reducció del 86 per cent de les hospitalitzacions i tampoc es van notificar morts.

Les dades d’eficàcia enfront de formes greus de la malaltia i a hospitalitzacions s’associen a la forta resposta immunitària cel·lular (cèl·lules T) de la vacuna contra la COVID-19 d’AstraZeneca després de la segona dosi i es correlaciona amb una protecció alta i duradora.

En canvi, les dades suggereixen que l’efectivitat de la vacuna contra la malaltia simptomàtica més lleu, encara que significativa, va ser menor. En aquest cas l’efectivitat va ser del 74 per cent contra la variant ‘Alpha’ i del 64 per cent contra la variant ‘Delta’.

La variant ‘Delta’ ja és dominant al Regne Unit i principal causa de l’ona d’infecció que afecta el subcontinent indi. Divendres passat les autoritats sanitàries britàniques van notificar més de 8.000 nous contagis i apuntaven que el cep indi ja era responsable del 96 per cent dels nous casos al país i un 60 per cent més transmissible que la seua predecessora dominant, la ‘Alpha’.

“Aquesta evidència sobre dades reals mostra que la vacuna COVID-19 AstraZeneca proporciona un alt nivell de protecció contra la variant ‘Delta’, que actualment és una àrea crítica de preocupació donada la seua ràpida transmissió. Les dades mostren que la vacuna continuarà tenint un impacte significatiu a tot el món atés que continua representant l’aclaparadora majoria dels subministraments per a l’Índia i per al pla COVAX”, ha comentat el vicepresident executiu d’I+D de productes biofarmacèutics d’AstraZeneca, Mene Pangalos.

A Espanya, si bé encara de manera minoritària, ja que representa menys de l’1 per cent dels casos, quatre comunitats (Madrid, Catalunya, Castella i Lleó i la Comunitat Valenciana) ja han confirmat la transmissió comunitària d’aquesta variant, segons el Ministeri de Sanitat. La Comunitat de Madrid ha decidit avançar la segona punxada d’AstraZeneca per al grup d’edat entre els 60 i 69 anys com a prevenció davant una possible expansió dels casos de la variant índia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =