25n
25N
25N

La Diputació col·labora en l’acolliment de 25 xiquets sahrauís del programa estival ‘Vacances en Pau’

La Diputació col·labora en l’acolliment de 25 xiquets sahrauís del programa estival ‘Vacances en Pau’
30/05/2018 -

El programa Vacances en Pau que organitza la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià comptarà, un any més, amb el suport i recolzament de la Diputació i l’àrea de Cooperació Internacional. La corporació provincial proporcionarà a la Federació una ajuda de 15.000 euros per a la continuació d’un projecte que permet a les xiquetes i xiquets dels campaments de refugiats de Tinduf, a Algèria, viatjar fins a València i ser acollits durant l’estiu.

El diputat de Cooperació, Emili Altur, s’ha reunit amb Lourdes Crespo, presidenta de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, per reeditar la col·laboració amb el programa Vacances en Pau i conèixer els detalls de la campanya del proper estiu.

Emili Altur ha explicat que “el nou conveni permetrà que este estiu els xiquets del poble sahrauí es puguen acollir a les ajudes i visiten un estiu més la província de València”. “Amb aquesta ajuda el projecte podrà incloure uns 25 xiquets a la província”, ha detallat.

La representant de la Federació, Lourdes Crespo, ha expressat la seua satisfacció per renovar un any més aquesta col·laboració, i ha indicat també que “amb aquesta ajuda podrem pagar els bitllets dels xiquets que venen a València i totes les despeses que suposa portar a les xiquetes i xiquets fins ací”.

L’objectiu de Vacances en Pau és l’acolliment temporal de menors que són víctimes del conflicte sahrauí i resideixen als camps de refugiats del sud d’Argèlia. El programa, que enguany inclourà 163 xiquets a les províncies de València i Castelló, ofereix als més menuts un període de descans i desenvolupament personal en la llar de famílies valencianes, i treballa també en la promoció de la tolerància i interculturalitat entre la societat sahrauí i valenciana.

Cada any, aquest programa s’organitza per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià. L’organització duu a terme un seguiment personal dels menuts, de la seua salut, així com de les necessitats afectives i la integració en la seua nova família.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + huit =

CCCC