25n
25N
25N

Va de pressupostos

20/02/2017 -

Sí, recentment a la Diputació de València hem aprovat els pressupostos. Tots els partits excepte el PP. Des de Compromís pensem que són els millors que podia fer aquest equip de govern, tot i no ser exactament els que voldríem o haguérem volgut. La pluralitat té avantatges, consoliden polítiques al ser farcides amb acords més amplis, té el desavantatge que no són exactament els que identificarien a Compromís.

Des del minut zero des de Compromís a la Diputació hem apostat per criteris objectius, de pública concurrència, eliminar els convenis singulars, minimitzar la visualització d’aquesta institució i donar pes als municipis i Generalitat, optimitzar els recursos públics i humans de la institució, complicitat i coordinació amb les altres administracions, transparència en la gestió, estudi de transferències de serveis a Generalitat, ajuntaments i serveis comarcals o mancomunats, treballar en clau de país vertebrant-nos com a poble, recuperar i potenciar la nostra identitat (cultura, llengua, territori) i, molt especialment, amb tres eixos i objectius que marquen el conjunt de polítiques; a) Fer política per a les persones b) Fer gestió per als ajuntaments c) Optimitzar les competències coordinant-les/transferint-les als ajuntaments i a la Generalitat.

Tres eixos que tenim present en cadascuna de les nostres propostes i disseny de programes. El primer, el de les persones, donant suport als governs de canvi nascuts amb la filosofia del botànic. El segon, cobrint el buit actual, més bé disfunció, tant competencial com de capacitat de recursos dels nostres municipis. Tercer, caminar cap a la desaparició d’aquesta administració vetusta, anacrònica (al segle XXI) que altera el repartiment de competències en una societat reformada arran de la constitució del 78 amb un nou model territorial i competencial.

Per arrodonir el que voldríem, hem d’afegir que volem fer política. No tot és repartir diners o transferir, si no es té en compte, les possibilitats, les formes, la garantia i per suposat, la finalitat.

Amb tot això hem trobat complicitats en els altres partits del govern, òbviament, en uns més que en altres i en major o menor mesura segons el tema del qual es tractés. Hem forçat, hem cedit, i el resultat són els pressupostos que hem aprovat, no sols l’equip de govern, a la Diputació. Pensem des de Compromís, que són els millors pressupostos possibles cosa que no vol dir, que continuem posant damunt la taula de negociacions allò que pensem i volem.

Xavier Rius, portaveu Compromís, Diputació de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

museo prehistoria