25n
25N
25N

Dos de cada tres raïms consumits en Nit de cap d'any procedeixen de la vall del Mitjà Vinalopó

Dos de cada tres raïms consumits en Nit de cap d'any procedeixen de la vall del Mitjà Vinalopó
31/12/2018 -

La DOP del Raïm de Mesa Embossada del Vinalopó qualifica d'”excel·lent” la qualitat de la fruita recollida en aquesta campanya per a les set varietats emparades, malgrat les dificultats climàtiques a les quals els productors han hagut de fer front. S’estima que dos de cada tres raïms consumides en Nit de cap d’any procediran de la Vall del Mitjà Vinalopó alacantí, la qual cosa suposa, aproximadament, uns dos milions de quilos.

En total, la producció inscrita és de quasi 58 milions de quilos, la qual cosa suposa un 4,4 per cent més que en 2017, i amb 41 operadors inscrits i certificats, un 46% més que els certificats en 2017, segons el balanç de la DOP. Del total de la producció inscrita en 2018, quasi un 49% correspon a la varietat Aledo, que es porta comercialitzant des de principis de novembre i serà l’encarrega de portar la sort en la nit de Cap d’any.

Des del Consell Regulador aposten per dirigir-se a un consumidor “compromés i sensibilitzat” i “capaç de valorar els atributs exclusius que un producte amb qualitat diferenciada”, que ve garantit pel seu “origen, sabor, textura i control de qualitat”.

“Els consumidors ens demanden cada vegada més el nostre producte i desitgen poder trobar-lo degudament identificat en els seus establiments habituals de compra, ja que només d’aqueixa manera poden estar segurs de consumir l’autèntic Raïm de Mesa Embossada del Vinalopó amb totes les garanties”, han ressaltat des de la Denominació d’Origen.

Aquesta producció es destina tant al mercat nacional, com a la Unió Europea i tercers països com el Canadà o Sud-àfrica. Des del Consell Regulador apunten que, “encara que encara no disposem de les dades definitives de producte comercialitzat amb els distintius de la DOP, estem molt satisfets per l’augment reeixit en el nombre d’operadors inscrits, perquè és un senyal que el nostre producte està millorant el seu posicionament en els mercats i el seu reconeixement per part dels consumidors”.

Així mateix, han assegurat que “aquest augment en el nombre d’operadors certificats és un símptoma del bon fer del sector, que vela en tot moment per mantenir els estàndards de qualitat propis d’un producte emparat per una Denominació d’Origen Protegida”.

La producció acollida a la DOP és cultivada i condicionada únicament en el territori emparat, que comprén els termes municipals alacantins d’Asp, Novelda, el Fondó de les Neus, el Fondó dels Frares, Montfort, Agost i la Romana.

A més, les varietats de raïm emparades per la Denominació d’Origen (un total de set, totes elles amb llavors) cobreixen el període que va des de finals del mes d’agost, amb les varietats més primerenques (Victoria i Ideal), passant per l’equador de la campanya amb varietats com a Xarxa Globe, Donya María o Dominga, fins a la meitat del mes de gener amb la varietat més tardana: Aledo, emblemàtica del Nadal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

CCCC
torrent