25n
25N
25N

La UV celebra la Setmana per la Inclusió

Les jornades ‘Som iguals, som diferents’ estaran compostes de prop de 30 activitats

La UV celebra la Setmana per la Inclusió
02/12/2019 -

La Universitat de València (UV) celebra, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre, les Jornades per la Inclusió ‘Som iguals, som diferents‘, que han arrancat aquest dilluns en el vestíbul de la Facultat de Psicologia amb la inauguració de l’exposició ‘Slow E-Motion’, organitzada per la Fundació Asindown.

“Som una universitat que aposta per la docència de qualitat, la investigació i la transferència de coneixement amb uns valors transversals que són la igualtat i la diversitat, perquè només així farem una societat i una universitat més inclusives i, per tant, més felices. A la Universitat de València treballem per la inclusió de totes les persones, amb capacitats diferents que no podem deixar d’aprofitar com a universitat i com a societat“, ha manifestat la rectora, María Vicenta Mestre, durant l’acte.

També ha sigut seguit per l’equip decanal que encapçala Mª Dolores Sancerni; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; els membres del servei UVdiscapacitat i la seua directora, Celeste Asensi; així com xics i xiques d’Asindown, informa la institució acadèmica en un comunicat.

L’exposició, que consta d’una sèrie de panells amb fotografies que relaten valors, es podrà visitar en l’hall de la Facultat fins a aquest dijous dia 5 i el que pretén és “reflectir quines són les característiques i la manera de viure de les persones amb síndrome de Down”, apunta la coordinadora del CAI Asindown i psicòloga de l’entitat, Mamen Buigues.

“Es titula ‘Slow E_Motion’ perquè sempre estem explicant a la resta de la societat que les persones amb síndrome de Down tenen una manera de sentir que fa que els que estem al seu costat parem i sentim la vida de manera diferent. El que hem intentat és que la gent que la veja intuïsca com se sent una persona amb síndrome de Down i com fan sentir a la gent que està al seu voltant”, explica.

PROGRAMA

El servei per a la integració de persones amb discapacitat de la Universitat de València, UVdiscapacitat, inscrit en la Fundació General d’aquesta institució acadèmica, organitza cada curs aquestes jornades que enguany es desenvoluparan del 2 al 5 de desembre amb una trentena d’activitats entre tallers, conferències, taules redones, un mercat solidari instal·lat en el vestíbul de la Facultat de Medicina i Odontologia, i diverses activitats lúdiques.

A més, cada edició es dedica especialment a una mena de discapacitat. Segons indica la directora d’UVdiscapacitat, Celeste Asensi, “enguany hem volgut visibilitzar a les persones amb sordesa: en la nostra comunitat universitària hi ha algunes persones que utilitzen la llengua de signes i tenim molts estudiants als quals els agradaria aprendre-la, per això hem apostat en el nostre programa pels tallers d’introducció a la llengua de signes”.

Aquests tallers tindran lloc en diversos espais de la Universitat cada dia entre les 11.00 i les 13.30 hores als matins, i les 15 i les 18.30 hores a les vesprades, i estan dirigits a tota la comunitat universitària: estudiantat, professorat i personal d’administració i serveis.

Demà dimarts se celebrarà l’activitat ‘Dansa i moviment’ en el Pavelló d’Esports de Blasco Ibáñez i a la vesprada, l’aula d’informàtica d’UVdiscapacitat acollirà la sessió ‘Gestió del temps en la preparació d’exàmens’ per a l’estudiantat amb discapacitat.

El dimecres 4, en la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació i durant tot el matí, tindrà lloc la tercera ‘Jornada Fibromiàlgia de la Comunitat Valenciana’, organitzada per l’associació AVAFI. A la vesprada, Carmen López, de l’associació AVANT, oferirà una conferència sobre conductes addictives; i el Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat organitzarà uns panells de discussió sobre la situació actual i la tendència de futur de l’esport adaptat en la Comunitat Valenciana.

El dijous 5, Xavier Sanmartín, de l’associació AVALCAB, parlarà amb l’alumnat de Treball Social sobre la prevenció dels trastorns en la conducta alimentària; i clausurarà les jornades una taula redona protagonitzada per dos usuaris del servei UVdiscapacitat que comptaran les seues experiències personals en la Universitat.

“Es tracta d’experiències reals de persones amb discapacitat que han realitzat la carrera a curs per any amb els recursos que han necessitat, acabant així en les mateixes condicions que altres companys. I és que l’objectiu del nostre servei és equiparar oportunitats, per això aquesta setmana el que intentem és mostrar a aquells estudiants que realment passen per la nostra universitat com un estudiant més”, explica Celeste Asensi.

La Universitat de València continua sent la universitat presencial on més estudiants amb discapacitat es matriculen (més d’un miler), procedents tant de la Comunitat com altres autonomies. En aquest sentit, Asensi afig: “La gent considera atractiva València per a vindre, on saben que hi ha un servei que porta molts anys treballant per la inclusió i fa que el professorat i el personal d’administració siguen persones molt implicades en la diversitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

Informacion coronavirus