25n
25N
25N

Utiel rehabilita la Puerta del Sol per a convertir-la en punt de trobada veïnal amb ajuda de la Diputació

En els últims dos anys Utiel ha rebut un total d’1,4 milions d’euros en ajudes, 300.000 euros més que en el període anterior

Utiel rehabilita la Puerta del Sol per a convertir-la en punt de trobada veïnal amb ajuda de la Diputació
16/03/2018 -

Utiel ha reparat carrers i places del centre urbà i de les seues aldees amb més de mig milió d’euros procedents de la Diputació. L’obra més cridanera, la rehabilitació de la Puerta del Sol, una actuació que ha comptat amb una inversió propera als 300.000 euros i que ha servit per a convertir aquesta plaça en un punt de trobada veïnal.

“Utiel ha pogut reurbanitzar places com aquesta amb uns diners que de no haver-se invertit en la millora de la qualitat de vida de les persones hauria acabat en els bancs”, ha defensat el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, durant la seua visita a les actuacions executades en aquest municipi de La Plana de Utiel-Requena en companyia del diputat de Carreteres, Pablo Seguí, i l’alcalde de la localitat, Fernando Benlliure.

Els diners als que fa referència Rodríguez, els que han servit per a rehabilitar la Puerta del Sol, són els procedents del primer pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València. Un programa d’ajudes amb el qual també s’han realitzat obres de climatització en la Casa de la Cultura, un espai multiusos molt utilitzat per la ciutadania, amb més de 100.000 euros d’aportació de la corporació provincial, així com obres vàries en les aldees d’Utiel amb una quantitat propera als 50.000 euros.

1,4 milions d’euros en ajudes per a Utiel

Benlliure ha aprofitat aquesta visita per a agrair l’esforç inversor de la Diputació de València i la seua aposta per aconseguir una major autonomia municipal. “El canvi de gestió en la Diputació, amb menys plans però més diners per a invertir lliurement en allò que ens demanen les nostres veïnes i veïns, suposa a més agilitar els tràmits i eliminar burocràcia”, ha defensat el munícipe.

Aquesta reorganització progressiva en la concessió d’ajudes està permetent ja que, amb les subvencions d’un únic pla, el Pla Provincial d’Obres i Serveis de 2017, s’hagen dut a terme diferents actuacions com la substitució de la depuradora de la piscina municipal de Los Corrales de Utiel, la reparació de voreres, clavegueram i asfaltat de carrers i places tant en el centre urbà com en les aldees, així com la millora de la xarxa de proveïment d’aigua potable en La Torre o l’accés a un centre social en Las Cuevas, entre unes altres.

Actuacions que semblen xicotetes però que milloren la vida dels veïns i veïnes d’Utiel, independentment d’on visquen, i que sumades a les realitzades amb fons provincials a través del PPOS de 2016, centrades també en la millora de carrers i mobilitat d’Utiel i les seues aldeess, suposen una quantitat propera al mig milió d’euros.

Unes actuacions descentralitzadores, com les quals també s’han programat o s’estan duent a terme a través de l’àrea de Carreteres que dirigeix Seguí, des d’on han eixit també més de tres milions d’euros per a condicionar trams que afecten a Utiel i les seues aldees, com el d’ampliació de plataforma de la CV-473 que connecta Las Cuevas amb la N-330, o el reforç del ferm tant en la CV-472 com en la CV-470.

En total s’han invertit ja 1.422.000 euros entre 2016 i 2017 en aquesta localitat d’11.601 habitants, la qual cosa suposa un increment de més de 300.000 euros pel que fa al mateix període de la legislatura anterior, i als quals cal sumar mig milió d’euros més entre 2018 i 2019, procedents del pla de Serveis i Obres Municipals (SOM).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − un =

Informacion coronavirus