25n
25N
25N

Usuaris de patinets critiquen que la regulació ignora les seues necessitats

Usuaris de patinets critiquen que la regulació ignora les seues necessitats
10/11/2020 -

La Federació Espanyola d’Usuaris Vehicles de Mobilitat Personal ha criticat que la regulació dels patinets aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres “s’ha elaborat sense comptar amb els usuaris” i “ignorant les necessitats” que estan reclamant “des de fa dos anys en forma d’al·legacions” a la qual no se’ls ha donat resposta.

La Federació Espanyola d’Usuaris Vehicles de Mobilitat Personal està integrada per les Associacions d’Usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal d’Albacete, Astúries, Cadis, Canàries, Catalunya, A Corunya, Conca, Extremadura, Granada, Guadalajara, Huelva, Lleó, Lleida, Madrid, Màlaga, Múrcia, Navarra, Sevilla, Comunitat Valenciana i Vitòria.

“Aquesta reforma busca restringir en lloc de fomentar una alternativa de mobilitat sostenible, en un moment on són més necessaris que mai. És inconcebible que en lloc d’una equiparació total a les bicicletes, es dicten restriccions que pretenen anul·lar el seu potencial com a alternativa al cotxe”, ha assenyalat l’entitat en un comunicat avançat a Europa Press.

El Reial decret els defineix com a vehicles d’una o més rodes dotats d’una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar al vehicle una velocitat màxima compresa entre 6 i 25 km/h.

Aquesta definició exclou als vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, i comporta que queda prohibida la seua circulació per voreres i zones per als vianants. Hauran de complir les normes de circulació com la resta de vehicles –sotmetre’s a proves d’alcoholèmia, no utilitzar auriculars, etcètera– i queda també vedada la seua circulació en vies interurbanes, travessies, autopistes i autovies que transcórreguen dins de poblat ni en túnels urbans.

Per a poder circular, hauran de disposar del corresponent certificat de circulació que acredite que compleixen amb els requisits tècnics contemplats en el manual de característiques que s’aprovarà mitjançant resolució del director general de trànsit.

“La prohibició de circulació en vies interurbanes i travessies és desproporcionada i limita molt l’ús d’aquests vehicles fora dels grans nuclis urbans, especialment a l’Espanya buidada, que és on menys alternatives al cotxe privat existeixen”, ha alertat la Federació.

A més, consideren “injustificada” la prohibició de la circulació per vies interurbanes (que també inclou vies ciclistes, vies verdes o carreteres rurals), ja que “no suposen un risc major per a la seguretat viària que altres vehicles sí que permesos com les bicicletes (incloent-hi xiquets), tractors, animals de càrrega, tir o cadira o fins i tot vianants”.

De la mateixa manera, tampoc creuen que estiga justificat prohibir la circulació de VMP en tots els túnels urbans quan “molts d’ells estan limitats a 30 km/h o inclouen vies ciclistes”. “Pensem que això ha d’analitzar-se cas per cas mitjançant senyalització específica”, han subratllat.

“Considerem que la limitació de velocitat en les vies urbanes és insuficient per a la reducció dels accidents, ja que no s’aborden les vies de diversos carrils per sentit que és on major nombre d’accidents ocorren. En aquestes vies, tal com recomana la Federació de Municipis i Províncies (FEMP), s’ha de reduir a 30 km/h en el carril més pròxim a la vorera”, conclou el comunicat de la federació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 6 =