caixa popular

Usuaris dels centres ocupacionals municipals han assistit a la mascletà

Usuaris dels centres ocupacionals municipals han assistit a la mascletà
09/03/2018 -

Usuaris i usuàries dels Centres Ocupacionals Municipals han assistit aquest migdia a la disparada de la mascletà, per primera vegada convidats per l’Ajuntament de València. A més, el balcó municipal ha rebut la visita en la jornada de hui de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i el president de l’ONCE, Miguel Carballeda.

En aquesta ocasió, les falleres majors han donat l’orde de començar la disparada també en llenguatge de signes, com a gest d’inclusió que reflecteix que la convocatòria festiva és per a totes les persones i per a tots els col·lectius. De fet, les usuàries i els usuaris dels Centres Ocupacionals han pogut gaudir de la mascletà per primera vegada en un espai reservat, gràcies a la invitació específica realitzada des de la Regidoria de Servicis Socials. L’alcalde, Joan Ribó i la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, han abaixat a saludar a les persones invitades. “Cal treballar dia a dia per la plena inclusió de totes les persones, i això ha d’incloure també l’àmbit festiu. És una satisfacció poder veure l’alegria d’aquest col·lectiu veient una mascletà”, ha afirmat Ribó.

La mascletà de hui divendres, que ha estat a càrrec de l’empresa Pirotècnica Alpujarreña, d’Ugijar (Granada), ha comptat amb la presència en el balcó municipal del president de Les Corts, Enric Morera, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; i el secretari primer de les Corts valencianes, Emilio Argüeso Torres. Així mateix, ha assistit a la cita festiva el president de l’ONCE i la seua Fundació, Miguel Carballeda, qui ha acudit a l’Ajuntament amb motiu de la presentació del cupó de l’ONCE de Falles 2018. Junt amb Carballeda han presenciat també la disparada el delegat territorial de l’ONCE Comunitat Valenciana, José Manuel Pichell. També han estat present al balcó la coordinadora del col·lectiu Lambda, Fani Boronat.

Finalment, han sigut també convidats hui a gaudir de la tradició valenciana de la pólvora actors, bailaors i cantaors de flamenc que representen aquests dies a València una funció en el Teatre Olympia, entre ells Ana Belén López, Premi Nacional de Flamenc.

L’ALPUJARRA EN VALÈNCIA

La mascletà de hui divendres ha sigut obra de Pirotècnia Alpujarreña, de la població granadina d’Ugijar, empresa fundada en 1890, i els propietaris actuals de la qual són Juan i Antonio Banys Muñoz. Ha sigut la seua quarta presència en la plaça de l’Ajuntament dins de la programació de Falles.

Al calendari de comissions falleres que cada dia assisteixen com convidades a la disparada des del balcó municipal, hui ha sigut el torn de les i els representants de Riu Segura-Forn d’Alcedo, Mendizàbal, Marià Benlliure-Séquia de Tormos, Isaac Peral-Misser Mascó, Nàquera-Lauri Volpi, Conca Tramoyeres-Guàrdia Civil i plaça de Mossén Milà. Així mateix, hi havia membres de les juntes locals falleres de l’Eliana, La Llosa de Ranes, Puçol, Sollana i Tavernes de la Valldigna.

Al balcó municipal han estat presents membres de les comissions falleres Riu Segura-Forn d’Alcedo, Mendizábal, Marià Benlliure-Sèquia de Tormos, Isaac Peral-Misser Mascó, Nàquera-Lauri Volpi, Conca Tramoyeres-Guàrdia Civil i plaça de Mossén Milà. Així mateix, hi havia membres de les juntes locals falleres de l’Eliana, La Llosa de Ranes, Puçol, Sollana i Tavernes de la Valldigna.

CAP DE SETMANA

Demà dissabte serà el torn de la Pirotècnia Hermanos Caballer, empresa d’Almenara amb més de quinze anys d’experiència, que oferirà una mascletà ‘a la valenciana’, que compaginarà tradició i innovació. Hermanos Caballer va ser la pirotècnia encarregada d’acompanyar la cremà de la falla Renaixement el passat 9 d’Octubre, falla que es va plantar al Festival Burning Man dels Estats Units.

Respecte al col·lectiu faller, està previst que aquest dissabte l’edifici consistorial aculla representants de les comissions Menéndez i Pelayo-Catalunya, Regne de València-Mestre Serrano, plaça de Tenda, plaça de Pouet, Carrera de Malilla-Illa Cabrera, Guardacostes-Músic Jarque Cuallado i Joaquim Costa-Comte d’Altea; així com membres de les juntes locals falleres de La Pobla de Vallbona, Benifaió, Manises i Sagunt.

La Pirotècnia Tomás, de Benicarló, dispararà la mascletà del diumenge, la qual cosa atraurà molt probablement a molts veïns i veïnes d’aquest municipi a la ciutat de València, com ja ha estat habitual en altres Falles. La potència del terratrémol terrestre marcarà el desenvolupament de l’actuació, que tindrà un acompanyament aeri i múltiples efectes. Pirotècnia Tomàs es coneguda per realitzar tot tipus d’espectacles pirotècnics, combinant foc aeri, terrestre i acuàtic.

El diumenge es congregaran al balcó de l’Ajuntament representants de les comissions falleres Maties Perello-Lluís de Santangel, plaça Doctor Berenguer Ferrer, Ministre Luis Mayans-Argenter Suárez, Mare de Déu de la Cabeça-J.M. Mortes Lerma, Jacint Benavente-Regina Na Germana, Ceramista Ros-Josep Maria Mortes Lerma i Rodríguez de Cepeda-Llorenç Palmireno; així com membres de les juntes locals falleres d’Utiel, Picassent i Xàtiva.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC