25n
25N
25N

L'ús de Valenbisi per part de dones creix encara que es redueix en la perifèria a la nit, segons la UV

L'ús de Valenbisi per part de dones creix encara que es redueix en la perifèria a la nit, segons la UV
09/11/2020 -

L’ús de Valenbisi, el sistema de bicis compartides (BSS) d’aquesta ciutat, per part de dones ha crescut encara que s’ha observat que aquest col·lectiu el redueix en les zones de la perifèria a la nit. Així es desprén d’un estudi realitzat per la Universitat de València (UV) i publicat en la revista Sustainable Cities and Society.

En aquest treball s’han analitzat més de 5 milions de trajectes per a conéixer el patró d’ús de Valenbisi, segons han informat en un comunicat, responsables de l’anàlisi, dut a terme per personal investigador de les facultats de Magisteri i de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

En concret, s’han utilitzat com a dades els més de 5 milions de trajectes registrats des de gener de 2015 fins a juliol de 2018. Posteriorment, han estat filtrats per a centrar-se en variables d’interés amb relació al gènere i la localització.

L’estudi indica que les dones han fet un 10 per cent més d’ús d’aquest sistema de lloguer de bicicletes a València que en altres ciutats europees. No obstant això, les dades assenyalen que “l’ús de la bici encara està fortament esbiaixat pel gènere”, atés que “les dones redueixen la seua mobilitat amb bici en les àrees de la perifèria de la ciutat a la nit”.

Els responsables del treball han apuntat que aquesta circumstància “probablement es deu a la diferent percepció de la seguretat a aquestes hores respecte als homes”. Així mateix, han explicat que les dones “circulen menys als afores de la ciutat, on hi ha un major trànsit de motor, menys carrils bici i on la foscor i els riscos afecten el comportament”.

Una de les investigadores de l’estudi, Maite Pellicer, ha comentat que “malgrat els esforços realitzats per les institucions per a fomentar l’ús del transport actiu”, aquest treball constata que “les dones encara han de renunciar a unes certes zones perifèriques de la ciutat durant la nit”.

Pellicer ha agregat que “aquesta renúncia té com a causa principal la percepció de falta de seguretat en algunes àrees” i ha apuntat, en conseqüència, que “existeix un marge de millora de la infraestructura i de les polítiques utilitzades per a fomentar l’ús del transport actiu que té a veure principalment amb el seu ús per part de la dona”.

En aquesta anàlisi han participat també Miquel Pans, Rudi Seifert, Elena López, Xavier García, José Devís i Luís M. González. Els resultats obtinguts en aquesta recerca assenyalen també que “els homes han fet molts més trajectes amb bici durant el període analitzat”.

Així, exposa que “concretament, el percentatge de trajectes realitzats per ells (67%) duplica el d’elles (33%), fet que demostra que l’ús de la bici està fortament esbiaixat pel gènere”.

TEMPS MITJÀ I SEGURETAT

L’estudi agrega que “aquesta diferència entre gèneres és fins a un 10 per cent menor que en altres ciutats com Chicago, Londres o Sevilla, on més s’utilitza la bici a Espanya”.

Així mateix, d’aquest treball es desprén que “el temps mitjà per viatge també es distingeix per gènere, ja que els homes van passar d’una mitjana d’11,8 minuts en els seus trajectes, pels 12,1 minuts de les dones. Els responsables d’aquesta recerca han precisat que “és probable que les dones es moguen a una velocitat lleugerament més lenta” amb la finalitat “d’aconseguir una major seguretat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − tres =