25n
25N
25N

Urnes digitals per al programa DecidimVLC

Urnes digitals per al programa DecidimVLC
12/12/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora de Participació Ciutadana, Neus Fábregas, han comprovat hui al Saló de Cristall de l’Ajuntament el funcionament de les urnes digitals que s’estan utilitzant de manera experimental en el procés Decidim VLC de pressupostos participatius. Les urnes es traslladaran demà i despús-demà a la seu de la Federació de Veïns i Veïnes (xalet del parc de l’Oest), on estaran de 17.00 a 20.00 hores perquè puguen ser utilitzades per la ciutadania.

Tal com ha subratllat l’alcalde Ribó, “és molt important que la gent treballe sobre la idea que una part important dels pressupostos d’inversions es pot decidir a través de la seua votació”. En aquests moments està en marxa la fase de votació de la III Consulta d’Inversions de Projectes de Ciutat i Pobles de València, que conclou divendres que ve, dia 15. La ciutadania té de termini fins a tal dia per a triar entre els projectes que han passat a la fase de viabilitat econòmica i tècnica.

Com en les ocasions anteriors, els vots i els suports poden realitzar-se per via telemàtica en les seus de les juntes de districte i dels centres municipals de joventut, entre altres, amb assistència en els casos que siga necessari. Però, per a garantir l’accés de tota la ciutadania, s’ha posat en marxa el projecte pilot de votació per mitjà d’urnes digitals. Una vegada comprovada l’eficiència de les dites urnes, es pretén normalitzar-ne l’ús de cara a la convocatòria de l’any que ve, una vegada validat el seu funcionament. Tal com ha destacat la regidora Neus Fábregas, “suposen una eina molt potent per a impulsar l’apoderament ciutadà i la participació de les entitats socials de la ciutat”.

L’alcalde ha destacat la importància d’aquesta iniciativa “perquè contribueix a reduir l’anomenada ‘bretxa digital’ entre aquelles persones que no han tingut accés a determinada formació en noves tecnologies i és necessari que hi puguen participar en igualtat de condicions”. Per la seua banda, la regidora de Participació Ciutadana, Neus Fábregas, ha animat la ciutadania “perquè continue entrant en la web de participació www.decidimVLC.es, que mire els 47 projectes que han passat a la fase de viabilitat econòmica i tècnica, i que decidisca quins són els seus projectes de ciutat prioritaris”.

Les “urnes de votació” ja han començat a ser testades per les veïnes i veïns de València: el passat 9 de desembre van estar a la plaça de la Mare de Déu de 18 a 20 hores; hui estan al Saló de Cristall de l’Ajuntament, i el dimecres i dijous seran traslladades a la seu de la Federació de Veïns i Veïnes de València (xalet del parc de l’Oest), de 17.00 a 20.00 hores.

“La participació directa no és una idea que hàgem inventat nosaltres”, ha subratllat l’alcalde, “però sí que hi apostem de manera decidida, perquè és una acció bàsica per a acostar la gestió dels ajuntaments democràtics a la ciutadania.”

Com és conegut, aquesta tercera edició de Pressupostos Participatius ha registrat un total de 94 propostes ciutadanes, de les quals 47 han superat el test de viabilitat tècnica, la valoració total del qual arriba als 51.437.907 euros. La regidora de Participació Ciutadana ha subratllat la importància que els veïns i veïnes de València s’impliquen i prenguen part en aquest procés. “És el moment de donar veu a la ciutadania”, ha afirmat, “perquè siga aquesta qui decidisca i dissenye la València del futur, perquè decidisca com vol millorar la seua ciutat.”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 1 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa