25n
25N
25N

Urgències pediàtriques en l'hospital de Llíria i en l'Arnau de Vilanova

Urgències pediàtriques en l'hospital de Llíria i en l'Arnau de Vilanova
20/01/2017 -

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat “l’obertura de serveis d’urgències pediàtriques en els hospitals de Llíria i Arnau de Vilanova”.

Aquest mateix any s’engegarà l’assistència a Llíria, que permetrà una atenció més pròxima, especialment entre la població del Racó d’Ademús i Els Serrans, així com en poblacions properes a Llíria, i en 2018 començarà l’atenció d’urgències pediàtriques en l’hospital Arnau de Vilanova, juntament amb la remodelació de les urgències generals.
La consellera ha explicat que, fins a l’any 2019, s’invertiran 8,2 milions d’euros en el Departament Arnau de Vilanova-Llíria, per a millores en Atenció Especialitzada i en els centres de salut.

“Aquest hospital ha patit anys d’abandó que ja hem començat a corregir amb la incorporació d’equipament nou i d’intervencions en infraestructura”, ha afegit Montón.

Com a exemple de l’esforç de la conselleria per a millorar les infraestructures sanitàries de l’Hospital Arnau de Vilanova, Montón ha destacat que “des del 2012 fins a 2015 solament es van invertir en el centre 1,7; en canvi, solament en 2016, aquest nou Govern ha invertit 2,7 milions en un sol any”.

Aquests 2,7 milions d’euros corresponen a intervencions d’equipament, obra i millora d’instal·lacions entre les quals es troben les obres de la unitat de vigilància intensiva i traumatologia, que es troben molt avançades.

També a nou equipament com un mamògraf digital, un equip de funció pulmonar, la reposició de llums quirúrgics, un fibroscan de sistema digestiu, una torre de laparoscòpia o l’adequació de ventilació del bloc quirúrgic.

Per a l’any 2017 està prevista la reforma integral de la 5a planta i de la planta baixa (adequació del SAIP, ampliació d’hospital de dia unitat tècnica d’endoscòpia digestiva). L’any 2018 la principal mesura serà la reforma de les urgències generals i s’engegaran les urgències pediàtriques.

“Vull recordar que la inversió en el departament l’any 2012 va ser de 264.699 euros, ni un sol euro l’any 2013 i 899.844 en 2014. En 2015, exceptuant llevant el muntatge de l’Hospital de Llíria, la inversió va ser de 596.426 euros; enfront dels 3,2 milions del 2016 destinats al departament en el seu conjunt”.

Dins de la inversió en aquest departament “els centres de salut són d’atenció prioritària, com ho demostra també la reforma i ampliació del de Pobla de Vallbona, amb una inversió prevista de 522.000 euros”, ha assenyalat Montón.

Tota aquesta inversió s’inclou en el Pla de Dignificació d’Infraestructures 2016-19 que la conselleria ja ha engegat i que, en l’horitzó del seu any de finalització, “pretén que la ciutadania compte amb una sanitat pública més forta i amb millors dotacions”, en paraules deMontón.

L’eficiència energètica, un dels eixos comuns a tot aquest pla, comptarà amb uns fons de 760.000 euros a distribuir entre els centres sanitaris de tot el departament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus