Urbanisme de València millora l'accessibilitat del Palmar per a persones amb mobilitat reduïda

Gómez recorda que s’han invertit més de 20 milions en els últims sis anys per a millorar l’accessibilitat i eliminar barreres arquitectòniques

Guardar

Silla de ruedas dependencia servicios sociales
Silla de ruedas dependencia servicios sociales

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que l'Ajuntament ha aprovat l'estudi d'adaptació del Palmar per al pas de persones amb mobilitat reduïda, «un projecte que se suma a la tasca constant que realitzem en aquests últims sis anys amb un esforç tècnic i pressupostari molt gran per a aconseguir eliminar les barreres arquitectòniques de l'espai públic de la ciutat», ha reivindicat Gómez. La regidora ha xifrat en «més de 20 milions la inversió realitzada per a l'eliminació de barreres arquitectòniques per a aconseguir una ciutat amable i inclusiva».

Segons ha explicat, aquesta iniciativa naix d'una proposta dels pressupostos participatius que té com a àmbit d'actuació el nucli Històric Tradicional del Palmar, catalogat en el PGOU com BRL. Actualment, ha explicat, en el Palmar existeixen voreres de dimensions i tipologia variable, la qual cosa impossibilita el trànsit de persones amb mobilitat reduïda. A més, ha advertit que a les dues vores de la pedania «existeixen canals que delimiten l'espai, els marges del qual són utilitzats per a aparcar i per a la ubicació de les terrasses de restaurants, la qual cosa accentua més la problemàtica».

Sandra Gómez ha indicat que dins de la trama urbana, «els vials interiors disposen d'un ample mínim que impossibilita el pas de vehicles, i altres sí que ho permeten però amb unes voreres mínimes i molt altes». A això la vicealcaldessa afig qüestions com «els problemes d'estacionament o la falta de rebaixes en els rastells de moltes voreres».

Ha explicat que la solució adoptada «correspon al desenvolupament de les actuacions definides de disseny i ordenació del trànsit i la provisió d'aparcaments recollides en el Pla Especial de Reforma Interior del Palmar, amb les corresponents actualitzacions per a adaptar-ho al PATIVEL, al PATH i al pas dels 28 anys des de la seua aprovació».

Les actuacions consisteixen en la reordenació del trànsit, l'execució de carrers per als vianants, l'execució de plataformes úniques amb accés restringit a residents en quasi tot el nucli històric i ampliació de voreres. A més, es proposa la supressió del nou vial previst de 19 metres d'ample a l'est del Palmar per ser contrari al PATH i al PATIVEL. En la plaça de l'Església se suprimeix el doble sentit deixant un únic sentit cap al sud i sense aparcaments per a guanyar el màxim espai entorn de l'àrea de protecció.

Es generaran places d'aparcament per a compensar les eliminades a l'interior del nucli històric. 131 en la zona nord i sud, 119 al voltant de la Trilladora del Tocaio. Aquestes places, juntament amb les 261 existents en el sud sumen un total de 511 places per a residents (735 habitants x 0,73 vehicles/hab = 500 places necessàries). A això cal sumar els aparcaments privats existents, com el de 191 places en el marge dret en l'entrada. Per als no residents, el Palmar ja disposa de 509 places privades associades a l'hostaleria. El pressupost de tot el pla ascendeix a 2.041.833,91 euros.

Destacats