25n
25N
25N

Urbanisme organitza la ciutat en àrees per a equilibrar-les dotacionalment

Urbanisme organitza la ciutat en àrees per a equilibrar-les dotacionalment
31/10/2017 -

La Delegació de Desenvolupament Urbà Sostenible ha impulsat un estudi que especifica les dotacions dels diferents barris de la ciutat i afavorirà que els ciutadans i les ciutadanes no hagen d’agafar el cotxe per a accedir a elles. A aquest efecte, la Junta de Govern Local aprovarà divendres que ve l’esmentat document, elaborat paral·lelament a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), “per a millorar la qualitat urbana dels barris i adaptar la nova planificació urbanística a les necessitats actuals de les persones”.

El regidor delegat de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, ha presentat hui aquest informe, que organitza la ciutat en àrees funcionals o d’influència de les diferents dotacions, segons el desplaçament utilitzat pel veïnat per a accedir a aquestes. A més, el document contempla directrius “per a solucionar aspectes del planejament urbanístic mal resolts i implantar un nou model de ciutat que, a partir del disseny urbà, oferisca solucions sostenibles”.

Vicent Sarrià ha recordat que la revisió del PGOU arreplega la política urbanística de l’equip de govern municipal que, per exemple, “fita el creixement de la ciutat a costa de l’ocupació de l’horta”, i ha destacat la voluntat de l’executiu local d’adaptar l’urbanisme a les persones i de donar solucions sostenibles per a la ciutat consolidada”.

“En eixe marc era imprescindible realitzar un estudi detallat de la ciutat per a poder calibrar en quina mesura s’han complit les previsions del PGOU de l’any 88 i si aquestes satisfeien les necessitats de la societat actual”, ha detallat el regidor, en presentar el document “que va serà sotmés a un procés de participació pública previ a l’elaboració de cadascun dels plans detallats de cadascun dels barris de la ciutat”.

El treball inicial ha sigut realitzat per un equip d’arquitectes coordinat per Josep Vicent Gregori que, juntament amb els tècnics municipals, “han marcat el rumb per a dirigir l’activitat urbanística de la ciutat en un document marc amb directrius per a aconseguir la qualitat i l’habitabilitat de l’espai urbana i l’equilibri dotacional dels barris”.

Josep Vicent Gregori ha explicat que, al principi, s’han delimitat 23 àrees funcionals en el nucli de la ciutat, a la qual se sumen les dels poblats i la que conforma per si només El Perellonet. Aquestes àrees s’han obtingut de la superposició del desenvolupament històric i evolució urbana de la ciutat, el suport físic amb les barreres pròpies de l’urbanisme i la divisió administrativa existent.

“Delimitades aquestes àrees, proposem valors per al mesurament de la qualitat urbana de la ciutat i metodologia per a dur a terme aqueix mesurament”, ha detallat el coordinador de l’estudi, qui ha assegurat “que el sistema d’indicadors ens permetrà, en un marc de sostenibilitat, ajustar les decisions del planejament a les necessitats dels ciutadans expressades a través de la participació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 8 =