25n
Orgull
Orgull

Urbanisme inverteix més de 22 milions d'euros des de 2015 a renovar voreres i millorar l'accessibilitat

Urbanisme inverteix més de 22 milions d'euros des de 2015 a renovar voreres i millorar l'accessibilitat
26/08/2019 -

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de València va destinar durant el passat mandat més de 22 milions d’euros per a renovar voreres i millorar l’accessibilitat dels carrers de la ciutat amb l’objectiu d’aconseguir un espai públic “segur, inclusiu i accessible“.

Així ho ha explicat la regidora de Renovació Urbana i vicealcaldessa, Sandra Gómez, que ha precisat que, d’aqueix import, “més de 18 milions d’euros corresponen a les actuacions de reurbanització i més de quatre milions a les d’accessibilitat en punts concrets com a passos de vianants”, ha assenyalat el consistori en un comunicat.

“Els treballs distingeixen dos tipus d’obres: les que fan accessibles els espais que no ho eren i les que adapten les zones accessibles que no s’ajustaven del tot a normativa; per exemple, hi ha actuacions en aquests últims llocs que han introduït el paviment tàctil“, ha detallat Gómez.

La regidora ha reivindicat el procés de renovació i adequació de les voreres de la ciutat, que “es va iniciar fa quatre anys perquè es trobaven en molt mal estat, ja que pràcticament s’havia abandonat el seu manteniment”.

Així mateix, ha valorat que a més de la renovació s’ha dut a terme l’ampliació dins de la dinàmica de recuperació de l’espai públic perquè “els carrers de València siguen, sobretot, per als seus vianants, adaptant-les i fent-les accessibles per a eliminar les barreres arquitectòniques“.

Entre les obres executades, es troben la instal·lació de rampes en carrers com Sot de Xera i Ricardo Micó, la Plaça de la Verge, l’avinguda del Cid, les voreres dels carrers Pare Barranco, Misericòrdia, Sant Vicent i els jocs adaptats del parc del carrer Brasil, la conversió en zona de vianants del carrer Pare Jofre i les obres en l’encreuament del carrer Félix Pizcueta, ha detallat.

“Unes inversions que se sumen al pressupost del qual disposa la contracta de manteniment que comptava amb un pressupost de dos milions d’euros anuals i que augmentem en més d’un milió, per la qual cosa actualment disposem de 3,2 milions anuals per a millora de les infraestructures viàries. D’aquesta manera, només la contracta ha reparat en aquests quatre anys 35.000 metres quadrats i ha actuat en 5.000 metres quadrats de nova construcció”, ha subratllat Gómez.

D’altra banda, ha apuntat que els veïns tenen un telèfon a la seua disposició per a donar part de les incidències en les voreres. Poden telefonar al 072, on s’obri un procés per a reparar els desperfectes que, en el cas de ser xicotets, es reparen en 72 hores, i, en el cas que siguen més grans o requerisquen assenyalament, es passen al servei de manteniment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =