25n
25N
25N

La Comissió d'urbanisme aprova la segona exposició pública del PEC del Cabanyal-Canyamelar

Gómez: “Suposarà un horitzó que conservarem estos barris, rehabilitarem allò que es va degradar i reconstruirem el que es va destruir”

La Comissió d'urbanisme aprova la segona exposició pública del PEC del Cabanyal-Canyamelar
25/05/2020 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que la Comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana ha aprovat la segona exposició pública del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar. La comissió de hui també ha donat compte de l’aprovació definitiva per part de la Generalitat Valenciana de la modificació puntual del PGOU de l’àrea “València Arena”.

Este dilluns han estat aprovades les contestacions a les al·legacions del PEC, la qual cosa suposa, tal com ha assenyalat la vicealcaldessa “que puguem aprovar-lo este pròxim dijous en el Ple”. Així, ha continuat, “quan tinguem l’aprovació definitiva del PEC, per fi hi haurà un full de ruta clar i inamovible que ha de perdurar en el temps i que suposa una tranquil·litat per als seus veïns i veïnes, un horitzó que conservarem estos barris, rehabilitarem allò que es va degradar i reconstruirem el que es va destruir”.

Gómez ha destacat que “podem dir que este govern ha visibilitzat i ha posat en valor tota la seua façana marítima i l’ha posat a la disposició de la seua ciutadania”, ja que l’objectiu, ha continuat, “és que els barris continuen sent barris dels seus veïns i veïnes, que per fi la nostra façana marítima estiga integrada a València i, per tant, puguem dir que hem integrat esta part de la nostra identitat i història com a ciutat marinera que som”.

L’any passat es va realitzar la primera exposició pública del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC) per un termini de 45 dies hàbils. Una vegada finalitzat el termini d’informació pública, es van recollir les al·legacions al PEC i l’equip redactor va començar a treballar sobre les mateixes. S’establia la necessitat de modificar o completar el Projecte en determinats aspectes com a resultat de la consideració d’algunes d’al·legacions presentades, o per a atendre els requeriments d’Administracions Públiques. Així al maig de 2020 es presenta la nova documentació del PEC en la qual s’introdueixen les modificacions que es proposen per a un nou tràmit d’informació pública.

Les modificacions de major transcendència incloses en la documentació presentada van ser la revisió del Catàleg de Proteccions, que pràcticament duplica els edificis protegits; la reducció d’altures en diverses zones de l’àmbit de l’àmbit del PEC; el reestudi d’algunes Unitats d’Execució previstes revisant l’àmbit, altures i els aprofitaments d’algunes d’elles, així com la seua ordenació detallada; la supressió del PAA-3 “Beniganim”, la revisió puntual de les alineacions d’alguns carrers; la limitació dels habitatges turístics, aspectes relacionats amb la infraestructura verda i el canvi climàtic, l’estudi de l’ordenació en l’àmbit del PIN Piscines, o la remodelació del Passeig Marítim.

Amb estes modificacions, que donen veu a diferents associacions i col·lectius, el PEC de Cabanyal-Canyamelar “avança com un document més plural i complet que té com a fi consolidar i dignificar el barri marítim de València, al mateix temps que garantir entorns per als vianants segurs i espais compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic”, segons ha manifestat Gómez. La vicealcaldessa ha posat en valor “la bona predisposició de la resta de grups que formen part de l’Ajuntament ja que hem comptat amb el vot favorable de Ciutadans i l’abstenció del Partit Popular”. “És una bona senyal que el pla ha estat consensuat, dialogat i debatut amb tota la diversitat de la ciutat i, especialment, amb la dels barris del Cabanyal-Canyamelar”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + quatre =