25n
25N
25N

La UPV dóna a les seues cambres acústiques el nom de la científica Ana Delgado

La UPV dóna a les seues cambres acústiques el nom de la científica Ana Delgado
08/11/2019 -

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València ha rebatejat les seues cambres per a la investigació i la docència en acústica amb el nom de la científica Ana Delgado, en un acte que ha tingut lloc aquest dijous 7 de novembre. La mateixa Ana Delgado, experta en acústica, ha oferit una xarrada durant l’acte; a més, ha inaugurat un mural d’art urbà que la representa, realitzat per l’artista Flug, situat enfront de les cambres acústiques. La iniciativa de donar noms de dones als laboratoris del Campus es va iniciar l’any passat i vol contribuir a donar visibilitat a científiques actuals amb trajectòries destacades.

Ana Delgado és experta en acústica arquitectònica i mediambiental; responsable de l’elaboració del Document Bàsic de Protecció enfront del Soroll del Codi Tècnic de l’Edificació i vocal dels Grups de Treball dels Reials decrets de desenvolupament de la Llei del Soroll en el Ministeri de Medi Ambient; representant del Ministeri d’Habitatge i de la Societat Espanyola d’Acústica en multitud de fòrums en aquest àmbit; directora de la Revista científica d’Acústica i editora de publicacions de la Societat Espanyola d’Acústica, com la col·lecció de llibres “Temes d’Acústica”.

Aquesta activitat s’emmarca en la Setmana de la Ciència de Gandia, coorganitzada per tercer any consecutiu pel Campus de Gandia de la UPV, la Universitat de València i el CEIC Alfons el Vell; aquesta és la 15a edició de la Setmana de la Ciència del Campus de Gandia.

Visibilitat a dones científiques i tecnòlogues

Ana Delgado ha agraït el reconeixement al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i a la ciutat de Gandia i ha destacat la importància de generar referents femenins en els camps de la ciència i la tecnologia. Delgado ha afirmat que, quan ella va estudiar la seua carrera universitària, ‘fa uns 50 anys’, alguns professors consideraven que les dones ‘anàvem allí poc més que a lluir-nos’. Ana Delgado va ser, durant anys, l’única consellera dona de la Societat Espanyola d’Acústica (Sea), ‘afortunadament això ha canviat’ i considera que les dones han d’atrevir-se a aconseguir llocs de responsabilitat: ‘atrevir-se a parlar, a publicar, a donar conferències…’

Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV, ha explicat que la iniciativa del Campus de Gandia UPV tracta de donar visibilitat a les dones científiques com una necessitat: ‘volem mostrar referents de dones amb trajectòries destacades, que servisquen d’exemple i desperten vocacions en la ciència i la tecnologia, que mostren a les xiques i dones que tenen la capacitat d’aconseguir els objectius que es proposen’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + dos =

Informacion coronavirus
escalante