25n
Orgull
Orgull

La UPV, entre les 200 universitats del món amb més impacte social i econòmic, segons el rànquing THE

La UPV, entre les 200 universitats del món amb més impacte social i econòmic, segons el rànquing THE
03/04/2019 -

La Universitat Politècnica de València (UPV) es troba entre les 200 universitats de tot el món amb més impacte social i econòmic, segons es desprén del 2019 THE University Impact Rànquings, elaborat per Times Higher Education i publicat aquest dimecres.

Aquest llistat classifica l’impacte de les universitats basant-se en el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, explica la institució acadèmica en un comunicat.

En 2015, l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible; aquesta agenda compta amb 17 Objectius, que inclouen des de l’eliminació de la pobresa fins al combat al canvi climàtic, l’educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats.

Així, la classificació elaborat per THE situa a la Universitat Politècnica de València en el top 200 mundial d’universitats compromeses amb els ODS. La UPV sobreïx en el més important per a l’elaboració d’aquest rànquing –el ODS número 17, que fomenta les Aliances per a aconseguir els objectius establits per Nacions Unides– situant-se en el lloc número 57 de tot el món.

Per a això, THE ha valorat especialment la Xarxa de Voluntaris UPV
–amb més de 400 membres de la comunitat universitària involucrats en accions de voluntariat al llarg de tot l’any–; el Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament d’aquesta institució; les jornades, trobades i congressos organitzats per la UPV vinculats a l’Agenda 2030, així com l’aposta de la universitat per incloure els valors dels ODS en el seu pla estratègic, entre molts altres mèrits.

La classificació elaborada per THE destaca també la contribució de la UPV en altres tres dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: producció i consum responsable; ciutats i comunitats sostenibles; i acció pel clima.

D’aquesta manera, el THE University Impact Rànquings reconeix el treball desenvolupat per la UPV per a contribuir a revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible; garantir modalitats de consum i producció sostenibles, que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles i per a adoptar mesures urgents que combaten el canvi climàtic i els seus efectes.

INFRAESTRUCTURES RESILIENTS

A més, la UPV destaca també pel seu compromís per a contribuir a la construcció d’infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació. La vintena de tot el món en producció i consum responsable

De tots els ODS en els quals destaca la UPV, el rànquing situa a aquesta institució com la vintena de tot el món en producció i consum responsable. I en tres està en el top cent mundial (indústria, aliances, lluita contra el canvi climàtic i ciutats sostenible).

Segons assenyalen des de THE, la inclusió en aquest rànquing situa a la UPV com a “pionera a nivell mundial, demostrant el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible no solament a través del seu ensenyament, investigació i transferència de coneixements, sinó també incorporant-los als procediments interns de la institució”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + tres =