Ni UP-EUPV ni Vox aconseguirien representació en les Corts amb els resultats del 26M

La formació habitada ha perdut més de 100.000 votants entre unes eleccions i unes altres, mentre que els ultradretans resten 190.000 i Ciutadans baixaria a 12 escons

Ni UP-EUPV ni Vox aconseguirien representació en les Corts amb els resultats del 26M
03/06/2019 -

Les Eleccions Municipals de fa dues setmanes no van donar bons resultats a UP-EUPV. Tampoc al PP o Ciutadans. En realitat, els únics partits que han sumat més vots en els comicis locals del 26M que en les Eleccions Autonòmiques del passat 28 d’abril són el PSOE de Ximo Puig i el PP. Si s’extrapolen les dades i s’aplica la Llei d’Hondt, els socialistes aconseguirien 38 diputats, 11 més.

Si els resultats de les eleccions municipals s’aplicaren a les Corts Valencianes, només els socialistes i la formació de Mònica Oltra, Compromís, obtindrien més representació. Els valencianistes, no obstant això, perdrien quasi 100.000 vots, encara que la nova relació de forces, molt negativa per a la dreta valenciana, li brindaria un diputat més.

Els grans perjudicats d’aquesta extrapolació són UP-EUPV i els ultradretans de Vox. La formació habitada, encara sumant els possibles partits que anirien en coalició -EUPV, PODEM amb diferents marques locals-, es perden més de 124.000 vots; no aconseguirien superar la barrera electoral del 5% i quedarien fora del parlament valencià. Una cosa semblant li ocorreria a l’extrema dreta, que perdria quasi 190.000 votants -encara que aquesta formació no s’ha presentat en molts municipis de la Comunitat per falta de gent per a les llistes-, i quedaria també fóra.

Abstenció

La conseqüència que aquestes formacions no entren en l’hemicicle i l’augment del PSPV seria, en última instància, una clara millora del bloc d’esquerres. Els socialistes i Compromís sumarien 56 diputats, 6 més que els necessaris per a la majoria absoluta. Ara, després dels resultats oficials, la suma de PSPV, Compromís i UP-EUPV són 4 menys, 52.

L’altre gran beneficiat, encara que es quedaria més lluny que ara de governar, és el PP d’Isabel Bonig. Dels 19 diputats actuals, el pitjor resultat de la història dels populars en la Comunitat, passarien a ser 31.

Gran part d’aquest ball de regidors s’explica per l’abstenció. D’un 26,27% de votants que van decidir no acudir a les urnes el 28 d’abril per a les Autonòmiques, s’ha passat a un 35,44%, nou punts més. En xifres, en les locals s’han comptabilitzat 439.570 vots menys que en les anteriors i aquests, en la seua majoria, ‘havien de’ anar per a UP-EUPV, Ciutadans i Vox. La formació de Toni Cantó, que va aconseguir situar-se com a tercera força després del PSPV i el PP, va aconseguir 470.676 vots i 18 diputats el 28A. Amb els resultats del 26M, en canvi, les paperetes s’han rebaixat a 248.920 i obtindria 12 escons –seria l’última força parlamentària-.

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − set =

programacion rialto
cultura als barris 2019
punt cat
alcasser
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019