25n
25N
25N

Unides Podem proposa que s'impartisca en Corts el curs A1 de llengua de signes per a "promoure la plena inclusió"

EP

Unides Podem proposa que s'impartisca en Corts el curs A1 de llengua de signes per a "promoure la plena inclusió"
02/07/2019 -

La diputada de Unides Podem en Les Corts Pilar Lima ha presentat una proposta perquè aquesta institució oferisca l’opció de realitzar el curs de Llengua de Signes d’iniciació A1 establit pel Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües per a “promoure la plena inclusió”.

Ha recordat que l’Estatut d’Autonomia diu en el seu article 13.4 que la Generalitat garantirà l’ús de la llengua de signes pròpia de les persones sordes, que haurà de ser objecte d’ensenyament, protecció i respecte.

A més, ha explicat que amb aquesta iniciativa Les Corts “fomentarien el coneixement d’aquesta llengua, la seua difusió i la seua protecció, tal com figura en l’article 8 de la Llei per la qual es reconeixen les llengües de signes espanyoles i es regulen els mitjans de suport a la comunicació oral de les persones sordes, amb discapacitat auditiva i sordcegues”.

Aquesta última normativa, segons ha assenyalat, especifica que tant la normalització de la societat en relació amb la qüestió de la discapacitat com la integració de les persones amb discapacitat en tot àmbit social, exigeix la promoció de la seua possibilitat de comunicar-se a través de la llengua, siga oral i/o de signes. També ha indicat que l’article primer del reglament de les Corts recull la garantia de l’ús de la llengua de signes de les persones sordes i sordcegues.

“Unides Podem proposa un curs de formació en aquesta llengua obert a totes les diputades i treballadores de la casa. El nostre Estatut d’Autonomia la promou, cuida i protegeix, es compleix començant en les institucions perquè siguen inclusives i acullen a la comunitat sorda i sordcega” i ha animat a “ser un exemple perquè la resta d’institucions impulsen també aquesta iniciativa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =