25n
Orgull
Orgull

UP-EUPV promet una Llei de Preu Mínim en el Camp per a garantir la rendibilitat agrícola

UP-EUPV promet una Llei de Preu Mínim en el Camp per a garantir la rendibilitat agrícola
08/04/2019 -

Unides Podem-Esquerra Unida proposa una Llei de Preu Mínim en el Camp que assegure la rendibilitat de la producció agrícola en relació al tipus de cultiu, zona de plantació, cost de producció i de distribució.

Aquesta és una de les propostes que plantegen “per a atallar la crisi que viu el sector citrícola valencià, que ve donant-se des de fa anys i s’ha acrescut en els últims per l’augment de les importacions de fruita i verdura de l’estranger”.

Un dia després de la manifestació convocada pel sector a València, des de Unides Podem expliquen que aqueixa llei s’impulsarà tant des de les Corts com des del Congrés i el Parlament Europeu, “amb la intenció de dur a terme una bateria de mesures que han de realitzar-se necessàriament en coordinació amb l’administració central, com l’activació de les clàusules de salvaguarda dels tractats europeus, l’aplicació de les sancions per vulneració de la Llei de Cadena Alimentària o el reforç de les fronteres per a evitar l’entrada de productes fitosanitaris prohibits a Espanya”.

D’altra banda, la coalició proposa destinar més recursos a la recerca i desenvolupament de l’agricultura tant pel que fa a cultius i plantacions com a eines i productes per a avançar cap a un model més sostenible, eficient i rendible.

Combinant això amb la riquesa del sòl i ajudes públiques per a un “reciclatge” més àgil, la formació assegura que el camp valencià podria “tornar ràpidament a ser un motor econòmic com ho ha sigut fins fa poc”.

Unides Podem-Esquerra Unida també proposa aprofitar el marge d’aplicació de la PAC en l’àmbit autonòmic per a dirigir-la a ocupació agrícola per a joves, dones del món rural i a la lluita contra la despoblació. A més, planteja la necessitat de fomentar a través de cooperatives o associacions d’agricultors la unió de terres amb la finalitat de planificar i gestionar plantacions de major extensió.

Finalment, la coalició vol dotar al sector d’una estructura representativa i eleccions en les quals participen sindicats, cooperatives i associacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =