caixa popular

Uns mitjans plurals per a una societat plural

Uns mitjans plurals per a una societat plural
22/06/2017 -

Estem d’enhorabona. Ja és una molt bona notícia que un mitjà de comunicació estiga en marxa actualment, amb un panorama empresarial difícil per al sector, però si a més es tracta d’un mitjà lligat a les noves tecnologies com és València Extra, no podem més que felicitar-nos, com a ciutadania, i felicitar als professionals que amb el seu treball diari fan possible la informació de proximitat.

Cada un des del seu àmbit, ja siga el govern municipal o en este cas els mitjans de comunicació, estem obligats a fomentar la capacitat d’anàlisi crítica de la nostra societat, i alhora que totes i tots ens puguem sentir reconeguts i partícips de la nostra ciutat, i en este cas, també de les comarques que ens envolten.

La qualitat és un deure en un mitjà de comunicació, perquè els lectors la mereixen, i perquè sense periodisme, no hi ha democràcia, tal i com vénen repetint els professionals de la informació en els últims anys. Eixa responsabilitat que recau sobre els mitjans és la que només pot propiciar un equip de professionals que observen, pregunten, escolten i contrasten la informació. Eixe és el repte diari al que s’ha d’enfrontar un mitjà: tan senzill com difícil d’acomplir en la dinàmica diària de la premsa, la ràdio, la televisió… i també els digitals, per suposat.

Venim d’una època en què el sector periodístic ha patit de forma cruel una pèrdua considerable de mitjans, i això ens ha afeblit com a societat. Perquè la diversitat de mitjans és un símptoma inequívoc de maduresa democràtica. Per això, perquè venim d’on venim, des de l’Ajuntament de València volem traslladar-vos el reconeixement de la nostra ciutat.

Els nostres veïns i veïnes no volen llegir a la web qualsevol cosa; volen que se’ls informe d’allò que els és més pròxim i que més els afecta. I amb rigor. Perquè el dret a informar dels periodistes es converteix en un dret a ser informats de manera veraç per part de la ciutadania.

Com alcalde de València vull desitjar-vos molt bon treball i molt d’èxit a totes i tots els que esteu fent possible València Extra.

Joan Ribó
Alcalde de València


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − nou =

Paiporta
Tardor
cultura als barris