25n
25N
25N

Uns 75.000 pares i mares votaren ahir a les 315 escoles on es decideix una jornada escolar continuada

Uns 75.000 pares i mares votaren ahir a les 315 escoles on es decideix una jornada escolar continuada
17/09/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport tenia dades provisionals de participació en les votacions a la jornada escolar dels 315 centres educatius.

«Hem establert un procediment públic, transparent i democràtic. Hem posat a l’abast de les comunitats educatives protocols ben clars per donar resposta a les sol·licituds de canvis en l’horari escolar. Per tant, des d’Educació hem acomplert amb la tasca que ens corresponia», ha declarat el conseller Vicent Marzà.

Fins a les 15 hores les dades de participació globals al conjunt del territori valencià van ser del 49,09% del cens de mares i pares, 74.753 persones. A les comarques d’Alacant han participat 64.153 famílies, un 49,68% del total, a les de Castelló 3.873, un 42,85% i a les de València 6.727, un 47,7%.

La jornada de consultes va començar a les 9:00 i segons la normativa, les urnes van estar obertes un mínim de 10 hores i un màxim de 14 hores.

Una vegada enviats els resultats de l’escrutini a la conselleria, el director general de Política Educativa dictarà, entre el 19 i el 23 de setembre, l’autorització definitiva per tal que cadascun del centres educatius aplique el Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar que ha presentat. Les modificacions es podran aplicar a partir d’octubre, i coincidiran amb el canvi a l’horari habitual de tot el curs.

Cal recordar que els centres que han estat autoritzats per a realitzar les votacions han acomplert diferents processos: l’aprovació de dos terços del claustre del centre, seguida de l’aprovació de dos terços del Consell escolar, posteriorment la presentació d’un projecte pedagògic innovador i la garantia d’assegurar la gratuïtat de les activitats extraescolars. Si el 55% dels cens de famílies vota en positiu hui s’aprovarà el canvi d’horari del centre.

Educació garantirà els serveis de transport i menjador, així com l’obertura de les instal·lacions des de les 9.00 del matí fins a les 17.00.

L’autorització s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla. L’avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l’alumnat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 3 =