25n
25N
25N

Un de cada tres viatgers han utilitzat la nova línia C1 per a fer transbords

“La línia C1 està funcionant com un rellotge, i a una freqüència de 5 minuts”

Un de cada tres viatgers han utilitzat la nova línia C1 per a fer transbords
27/05/2020 -

Després de la conversió en zona de vianants del centre de la ciutat, la xarxa de l’EMT va patir un canvi significatiu tant amb el desviament de bona part de les línies pel carrer Colón – que compta amb dos carrils bus – com amb la creació de la línia C1, l’única que passa per la plaça de l’Ajuntament i que ha substituït el recorregut de l’antiga L5. Aquest matí, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha fet una valoració del funcionament de la nova xarxa EMT des que es van posar en marxa aquests canvis.

La línia C1 està funcionant com un rellotge“, ha assenyalat Grezzi. “Ha aconseguit una regularitat del 100% i amb una freqüència de 5 minuts”. Unes dades molt favorables que no sols posen de manifest “el bon treball del servei de mobilitat”, sinó que, aquesta nova xarxa, també compta amb el favor de la ciutadania. I és que, des que es posara en marxa la C1, 11.604 persones l’han utilitzada, sent la franja horària de 10.00 a 13.00 la que més usuaris registra.

Així mateix, “un de cada tres viatgers l’han utilitzada en transbords, la qual cosa representa el 37% de les persones usuàries”. A més, si es tenen en compte els títols, el 35% van utilitzar bonobus, mentre que el 39% van utilitzar el bo Or. Una prova que “aquest servei és utilitzat per persones de totes les edats sense que els supose cap problema”, ha assenyalat Grezzi.

Respecte al desviament de línies pel carrer Colón, les dades mostren que hi ha una demanda de 10.000 persones en cadascuna de les tres parades del carrer Colón, que representen quasi la meitat de la demanda de tota la xarxa d’EMT. A més, la decisió de destinar dos carrils bus per a facilitar els avançaments entre línies ha contribuït a millorar les freqüències de l’EMT.

Finalment, el regidor Giuseppe Grezzi ha detallat que, en l’actualitat, l’EMT té una mitjana de 80.000 usuaris i usuàries. “Són xifres molt per davall de la mitjana abans que es decretara l’estat d’alarma. No obstant això, aquesta xifra està incrementant amb el pas dels dies”. En l’actualitat, l’EMT continua oferint el 80% del servei.

Més informació

mostra viva

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 15 =