25n
25N
25N

Un de cada tres ajuntaments de la Comunitat sol·licita l'assistència del Consell

Un de cada tres ajuntaments de la Comunitat sol·licita l'assistència del Consell
08/04/2020 -

Més d’un terç dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana han sol·licitat algun tipus d’assistència de les incloses en el catàleg d’ajudes del Pla de Suport i Coordinació Municipal, dissenyat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i que està sent executat per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Des de l’aprovació del pla, que va posar en marxa un centre específic de telefonades per a atendre les sol·licituds fa dotze dies, s’han rebut 317 peticions de 201 municipis, és a dir, de més d’un terç de les corporacions locals de la Comunitat Valenciana. Durant aquest període s’han atés 568 telefonades en el ‘call center’ de l’Agència, és a dir, 47 telefonades al dia.

A la província de València han sol·licitat assistència 113 alcaldes i alcaldesses (el 51% del total), mentre que han sigut 51 els municipis alacantins (el 25%) i 37 els castellonencs (el 18%) els que han requerit algun tipus d’ajuda. El 85% dels ajuntaments sol·licitants són de grandària xicoteta o mitjana.

En aquest sentit, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest dimecres amb representants de les mancomunitats del Baix Segura, Mariola, La Marina Alta, el Baix Maestrat, Castelló Nord, Alt Palància, Camp del Túria, La Canal de Navarrés, La Ribera Alta, La Safor, La Ribera Baixa, la Regió muntanyenca i la de l’Interior Terra del Vi per a coordinar les tasques d’ajuda en repartiment de material sanitari, queviures i desinfecció de vials i instal·lacions municipals.

Per a la consellera, “aquest tipus d’assistència és fonamental per als municipis més xicotets situats a les nostres comarques de l’interior on la població de major edat és majoritària i, a més, pertany a un grup especialment vulnerable a COVID-19 i al qual s’ha de protegir amb especial cura”.

Des de la posada en marxa del Pla de Suport, ja s’han executat 78 accions de transport de material sanitari per a entregar 30.800 màscares i 44.500 guants en 138 municipis.

A més, s’han realitzat ports de queviures i altres productes essencials a 18 localitats amb una població total de 131.651 habitants. Finalment, ja s’han dut a terme les tasques de neteja i desinfecció en 28 dels 54 municipis que van sol·licitar aquesta assistència i aquesta setmana es conclourà la resta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + tres =