caixa popular

La Universitat de València, segona millor d'Espanya sobre visibilitat en Internet

UV

La Universitat de València, segona millor d'Espanya sobre visibilitat en Internet
01/08/2018 -

La Universitat de València és el segon centre d’ensenyament superior espanyol en presència i visibilitat en la web a Espanya, solament superat per la Universitat de Barcelona, segons el Rànquing Web (Webometrics) d’universitats, una iniciativa del grup de recerca Cybermetrics Lab del CSIC que analitza quasi 12.000 entitats.

La institució ha millorat la seua posició a escala mundial, on avança 23 posicions i torna a estar entre les 200 primeres universitats (lloc 189), i a Europa, on ha millorat onze llocs i arriba a la posició 58, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

El Rànquing Web (Webometrics) d’universitats es publica des de 2004 un parell de vegades a l’any, a la fi de gener i de juliol. Els indicadors amb més pes en aquesta classificació són l’impacte i la visibilitat (50% del total de la puntuació), que mesura el nombre de xarxes externes amb backlinks o enllaços des d’altres webs a les pàgines de cada institució; i l’excel·lència (35%), que quantifica el nombre d’articles acadèmics de cada centre publicats en revistes internacionals d’alt impacte situats entre els més citats.

En aquest rànquing també s’analitzen com a indicadors l’obertura i transparència (10% del total), apartat en el qual es calcula el nombre de citacions dels principals autors de la institució en Google Scholar; i la presència (5%), que és el nombre de pàgines del domini web principal de cada institució.

Així, per indicadors, en presència, la Universitat de València es col·loca en la posició 72 del món, al que ascendeix des del lloc 212 que ocupava el gener de 2018; i en obertura se situa en el número 97.

En impacte, el primer centre acadèmic valencià d’ensenyament superior ascendeix al número 300 i amb açò millora quatre posicions respecte a gener de 2018; mentre que en excel·lència també avança nou llocs, fins al 230 mundial, segons les mateixes fonts.

A escala mundial el Webometrics està encapçalat per les universitats d’Harvard, Stanford i el Massachusetts Institute of Technology, mentre que a Europa lideren la classificació les Universitats d’Oxford, Cambridge i College London. A Espanya, després de les universitats de Barcelona i de València, els cinc primers llocs els ocupen l’Autònoma de Madrid i les Politècniques de Madrid i de València.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris