25n
Orgull
Orgull

La Universitat de València, tercera millor d'Espanya en productivitat científica en el rànquing de Taiwan

La Universitat de València, tercera millor d'Espanya en productivitat científica en el rànquing de Taiwan
04/09/2018 -

La Universitat de València (UV) es consolida com a tercer centre d’ensenyament superior espanyol per cinqué any consecutiu en el rànquing de Taiwan, en el qual a més avança tant a escala internacional com europea. La classificació, que valora el rendiment en publicacions científiques i citacions dels 800 millors centres universitaris del món, també constata que la institució valenciana ha millorat en la majoria de les matèries i camps analitzats.

Així, la Universitat ha aconseguit situar-se en el lloc 215 mundial (pel 232 de l’any 2017) i en la posició 87 a Europa (la 93 l’any anterior), en una classificació que en l’àmbit mundial encapçalen les universitats d’Harvard, Stanford i Johns Hopkins. En el rànquing, publicat en el mes d’agost, a la Universitat de València només la superen les de Barcelona i Autònoma de Barcelona en el conjunt de l’Estat, destaca la institució acadèmica en un comunicat.

Quant als sis camps de coneixement analitzats, l’entitat valenciana millora de manera general a escala internacional, situant-se en les següents posicions: Agricultura (126), Ciències Naturals (136), Medicina Clínica (237), Ciències Socials (298) i en el rang 301-350 en Ciències de la Vida i en el de 351-400 en Enginyeria. D’aquestes disciplines, en l’àmbit espanyol manté posicions i en Medicina Clínica fins i tot avança del quart al tercer lloc de la classificació.

Per matèries, el National Taiwan University Ranking (NTU) analitza 14. A escala espanyola, la Universitat de València és primera en Ciències Agrícoles (47 del món) i segona en Física (144 a escala global). A més, és tercera en Química (132 del món), Medi ambient i Ecologia (160 internacional), i Farmacologia i Toxicologia (188 mundial). En les dos últimes disciplines ha avançat, a més, una posició respecte a l’any 2017.

CLASSIFICACIÓ INTERNACIONAL

Pel que fa a la classificació internacional, la Universitat de València ha millorat en la majoria de les matèries objecte d’anàlisis en el NTU: Ciències Agrícoles, Enginyeria Civil, Enginyeria Química, Química, Enginyeria Elèctrica, Medi ambient i Ecologia, Ciències de la Terra, Enginyeria Mecànica i Farmacologia i Toxicologia.

El National Taiwan University Ranking s’actualitza cada any i el seu proveïdor de dades de bibliometria és Essential Science Indicators – Clarivete Analytics. Els indicadors generals utilitzats són tres. D’una banda, la productivitat investigadora (amb el 25% de la valoració), que inclou el nombre d’articles de l’any en curs publicats i durant els últims 11 anys.

També l’impacte de la investigació (35%), que inclou el nombre de citacions en els últims dos anys, onze anys i la mitjana del període més llarg. El tercer indicador general és la investigació d’excel·lència de cada centre (45%), on s’avalua l’índex H durant els últims dos anys, el nombre d’articles més citats, i el nombre d’articles de l’any en revistes d’alt impacte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 2 =