25n
Orgull
Orgull

La Universitat de València arrancarà el curs fomentant la igualtat de gènere

La Universitat de València arrancarà el curs fomentant la igualtat de gènere
20/08/2018 -

La Universitat de València (UV) arrancarà el curs donant la benvinguda al nou alumnat amb un programa d’activitats relatives a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i a la prevenció de la violència de gènere, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

‘Benvinguda en igualtat’ és un projecte de la Unitat d’Igualtat amb el qual arrancarà les activitats en setembre de 2018 i que es defineix com un conjunt d’activitats per a acostar al nou alumnat als recursos relacionats amb la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i amb la prevenció de la violència de gènere.

Sessions d’acolliment en centres, els monòlegs de Pamela Palenciano en els tres campus i una jornada formativa amb ponents especialitzades en coeducació són els tres continguts d’aquest programa subvencionat per l’Institut de la Dona i que arrancarà el pròxim 3 de setembre amb les presentacions d’uns vídeos de sensibilització sobre la igualtat de gènere en les sessions d’acolliment dels 18 centres de la nostra Universitat.

A partir del 3 de setembre, en les sessions d’acolliment que prepara cada centre, hi haurà un apartat específic per a presentar la Unitat d’Igualtat amb unes píndoles audiovisuals preparades per a l’ocasió. Les píndoles estan disponibles en valencià, castellà i anglés.

Durant les dues primeres setmanes de setembre es realitzaran aquestes sessions d’acolliment en els divuit centres de la Universitat de València on es projectaran els vídeos explicatius de la importància del valor de la igualtat en la UV.

Els dies 18 i 19 de setembre es presentarà el monòleg ‘No solo duelen los golpes’ de Pamela Palenciano. Una sessió de contingut lúdic, amb entrada gratuïta però aforament limitat i que incideix de ple en la prevenció de la violència de gènere en l’alumnat més jove. En el campus de Blasco Ibáñez tindrà lloc el 18 de setembre, de 18.00 20.00 hores en l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i CC de l’Educació; en el campus de Burjassot serà l’endemà de 11.00 a 14.00 hores en el Saló d’Actes de la Biblioteca ‘Eduardo Boscá’; i en el campus de Tarongers serà el dia 19 de 17.00 a 20.00 hores en el Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials.

El programa ‘Benvinguda en la Universitat de València per a la Igualtat’ finalitzarà amb la jornada ‘Universitat Lliure de Violència Masclista’ que tindrà lloc el 16 d’octubre a partir de les 17.00 hores en el Paranimf de la Universitat de València, en La Nau Centre Cultural.

L’acte comptarà amb la conferència de Marian Moreno Llaneza, professora de secundària, experta en coeducació i coautora d”Escuelas Libres de Violencia Machista’ al costat de Kika Fumero, professora de secundària i dedicada fonamentalment a la formació del professorat en temes com la coeducació, a la diversitat afectiva-sexual. Integrant de l’Observatori Coeducativo LGTBI, una representant de Fil a l’Agulla, cooperativa integrada per sis dones que tenen com a objectius acompanyar processos de presa de consciència. En aquests moments duen a terme diversos plans municipals de coeducació de Barcelona i la seua àrea metropolitana. També estarà Mercedes Sánchez Vico, doctora en Sociologia per la Universitat Pablo de Olavide i Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat de Granada. A més, té una àmplia experiència com a formadora en coeducació. I finalment, Rosa Sanchis, professora de secundària en l’IES Isabel de Villena i experta en gènere i coeducació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =