25n
25N
25N

La Universitat de València crea la Mesa de Mobilitat per a promoure l'accés a peu, amb bicicleta i transport públic

La Universitat de València crea la Mesa de Mobilitat per a promoure l'accés a peu, amb bicicleta i transport públic
11/02/2020 -

El Consell de Govern de la Universitat de València (UV) –a iniciativa del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat– ha aprovat la creació de la Mesa de Mobilitat per a promoure l’accés a peu, amb bicicleta i amb transport públic en els centres d’aquesta institució acadèmica.

“Modificar el model de mobilitat de la Universitat de València, que afavoreix el cotxe privat, per una mobilitat més sostenible” és l’objectiu principal del nou organisme, la constitució del qual està prevista “en breu”. La Mesa elaborarà el Pla de Mobilitat de la Universitat on es contemplen els reglaments i directrius relacionades amb la mobilitat, destaca la UV en un comunicat.

Així mateix, la Mesa analitzarà el model de mobilitat de la Universitat de València, caracteritzada per la dispersió dels edificis en diversos campus i localitzacions.

L’expansió en diferents campus es va fer en un temps on es prioritzava el desplaçament en vehicle privat. Això es tradueix en un impacte “molt negatiu” a nivell ambiental (consums, emissions contaminants), des del punt de vista social (espai públic destinat a aparcament privat, desigualtat en les oportunitats d’accés) i econòmic (pèrdua de temps productiu, encariment del transport).

La vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, ha destacat que aquesta Mesa “prendrà decisions polítiques tan importants com l’ús i aparcament de patinets, negociacions amb les empreses de transport i el foment d’usos més sostenibles de mobilitat, que ajuden a reduir la petjada de carboni i a contribuir en una universitat saludable; demostrar que la Universitat canvia pel clima”.

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

En relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, la Mesa de Mobilitat de la Universitat pretén impulsar propostes de millora del transport, prioritzant les maneres de desplaçament més sostenibles dins de la comunitat universitària.

La Mesa també donarà veu a tots els col·lectius universitaris. Per això, comptarà amb representants de l’Assemblea General d’Estudiants, de la Junta del PDI, i del Comité d’Empresa. A més, també es comptarà amb representant del Campus d’Ontinyent, del Campus de Burjassot-Paterna, de Blasco Ibáñez, del Campus de Tarongers i del Centre de Màsters de Secundària, conclouen des de la Universitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − huit =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud