25n
25N
25N

La Universitat de València anuncia la finalització de la docència presencial per al curs actual

D’aquesta manera, l’estudiantat acabarà el curs 2019/20 mitjançant les classes online

La Universitat de València anuncia la finalització de la docència presencial per al curs actual
02/04/2020 -

Les previsions d’evolució del manteniment de les mesures adoptades pel govern d’Espanya per combatre la COVID-19 suposaran, doncs, que la docència universitària finalitze en la modalitat a distància. Mavi Mestre

Amb aquestes paraules es dirigia el passat dimecres 1 d’abril, la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, mitjançant una videoconferència als representants de les i els estudiants de la Universitat de València al Consell de Govern (Jaume Gavilà, Quim Morera i Berta Serra, del BEA, i Marcos Durá i Manuel González de Saó) i al Coordinador General de l’Assemblea General d’Estudiants, Andrés Fernández. A aquesta videoconferència també ban estar presents la Delegada de la Rectora per a Estudiants, Mercedes Elizalde, i les vicerectores d’Estudis, Isabel Vázquez, i d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, així com el vicerector de Professorat, Ernest Cano.

A aquesta reunió, la rectora de la Universitat, Mavi Mestre, va reiterar que “la posició de la institució és mantindre el seu calendari acadèmic”, segons el portal UVinformació. De la mateixa manera, la docència no presencial va ser objecte de conversa, i la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística va informar que s’ha treballat en una enquesta, “que es llançarà en els propers dies, per a conèixer l’opinió de l’estudiantat i fer una primera valoració de la docència no presencial realitzada en aquestes setmanes”.

Entre les mesures de flexibilitat que s’han adoptat es troba la supressió de procediments d’anul·lació de matrícula per impagament de rebuts. Aquesta decisió forma part de les mesures de flexibilitat, atenent a que la normativa obliga a la Universitat de València a emetre els rebuts del darrer import de matrícula ajornada, com estan fent altres organismes públics i la pròpia Agència Tributària.

Això no obstant, el compromís de la Universitat de València és que, en reclamar l’impagament de rebuts, quan les i els estudiants justifiquen situacions econòmiques familiars adverses, es procedisca a un ajornament de pagament.

A més, en aquests moments s’està treballant en la gestió de les beques de la Generalitat Valenciana, i, en les properes setmanes, la Universitat de València convocarà el programa propi d’ajudes, que contemplarà causes sobrevingudes, amb l’objectiu d’evitar que cap estudiant quede exclòs o exclosa de la Universitat per qüestions econòmiques. Mavi Mestre

La rectora de la Universitat, Mavi Mestre, també va informar que sol·licitarà al Ministeri d’Universitats l’obertura d’una convocatòria d’ajudes d’accés a connexions d’Internet per a estudiantes i estudiants que puguen experimentar els problemes de l’escletxa digital, en línia amb la convocatòria anunciada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional.

A consultes de la representació d’estudiantes i estudiants la rectora va informar que, dels 1.390 estudiants i estudiants que es troben en programes de mobilitat i als quals s’ha adreçat el vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, el 52% han contestat en relació a la seua localització. El 41% d’elles i ells han decidit romandre en les seues destinacions. De les 35 persones que han expressat la seua voluntat de retornar i s’han trobat en problemes per tornar, la Universitat de València, en contacte amb els Ministeris d’Universitats i d’Afers Exteriors, treballa per aconseguir la seua tornada a València.

Les videoconferències entre la rectora i membres del seu equip i la representació d’estudiantes i estudiants continuarà. Les reunions presencials per fer un seguiment especial de les mesures a adoptar en el marc de l’expansió del coronavirus ja s’havien iniciat a principis del mes de març, i es veuran ara traslladades a l’àmbit telemàtic, en compliment de les restriccions a la mobilitat establertes en la declaració d’estat d’alarma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + nou =