25n
25N
25N

La Universitat Popular obri un projecte permanent per a l'alimentació sostenible

La Universitat Popular obri un projecte permanent per a l'alimentació sostenible
11/12/2017 -

La Universitat Popular de València enceta demà un projecte amb vocació de permanència dins de la seua programació anual, per impulsar l’alimentació sostenible i saludable mitjançant activitats als seus centres. La primera part del projecte inclou un programa per a dinamitzar el consum de proximitat i aproximar els productors de l’espai agrícola periurbà als consumidors i consumidores de la ciutat.

La presentació del projecte ‘Del camp a la ciutat: producció rural de proximitat i consum alimentari’ serà demà dimarts, a les 18.30 h, a la UP El Castellar (carrer de Poetessa Leonor Perales, s/n). Aquest projecte es desenvoluparà a partir d’aquesta setmana i amb motiu de la designació de València com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

‘Del camp a la ciutat: producció rural de proximitat i consum alimentari’ té com a objectiu generar noves dinàmiques de cooperació i sinergies entre espais rurals i urbans, alhora que fomenta el coneixement de valors i patrimoni cultural rural, els productes de qualitat tant tradicionals com de proximitat i les noves experiències de desenvolupament sostenible. Així mateix el projecte informa sobre el funcionament del mercat de distribució i les formes d’accés als productes locals agroalimentaris.

A més, aquest projecte inclou un programa de tallers informatius als centres UP i una jornada d’encontre entre productors de proximitat i veïnat consumidor o interessat en productes de l’entorn agrícola de la ciutat. Els tallers d’alimentació “Comprar més barat, menjar millor” consten de 9 sessions formatives, són gratuïts i s’imparteixen a diferents centres UP. Els pròxims començaran el 15 de gener i el 7 de maig a la UP Morvedre, el 12 de febrer a la UP Sant Marcel·lí i el 13 de març a la UP Sant Isidre.

Aquesta iniciativa es suma a les altres activitats que la Universitat Popular està desenvolupant en 2017 amb motiu de la capitalitat mundial, com ara el taller gratuït sobre sostenibilitat en la cultura popular “Un guió de futur: taller d’alimentació sostenible”, que ha servit de plataforma per a la producció dels vídeos de la campanya de difusió que la UP presentarà en els pròxims mesos i en la que intervenen les mateixes participants de la UP.

Més informació

1 Comentari

  1. Manipulador de Alimentos
    Manipulador de Alimentos febrer 26, 11:15

    Muy buena iniciativa. Esperamos que sea todo un éxito!

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa