25n
Orgull
Orgull

La Unió de la Punta demana suspendre les paelles universitàries per impedir la mobilitat i ser espai sensible

E.P

La Unió de la Punta demana suspendre les paelles universitàries per impedir la mobilitat i ser espai sensible
10/04/2019 -

L’associació de veïns La Unió de la Punta, a València, ha presentat una denúncia en el Jutjat d’Instrucció número 13 en la qual demana la paralització “urgent” del Festival Paelles Universitàries 2019, previst per a divendres que ve, en entendre que amb una afluència d’unes 25.000 persones s’impedirà l’accés i mobilitat dels veïns de la pedania i que es tracta d’un espai “sensible, d’horta protegida, en la qual resideix molta gent anciana que viu sola”.

Així ho indica en la compareixença-denúncia presentada a última hora del dimarts, després d’una assemblea amb l’alcalde pedani i més de 50 persones, en la qual es va decidir interposar la denúncia i reclamar la paralització “urgent” de l’esdeveniment “atés que s’entén que en una setmana no es poden prendre les mesures preventives oportunes per a evitar tots els perjudicis”.

L’associació creu que, de celebrar-se les paelles, previstes des de les 10.00 a les 20.00 hores, amb entrades ja venudes i una afluència prevista de 25.000 persones, la zona patirà un mal “encara major” del de fa tres anys.

En la denúncia recorden que aquest esdeveniment ja es va celebrar el 15 d’abril de 2016 en la zona i es van registrar danys materials en collites, camps, danys, en vehicles, en cases de l’horta, jardineres i amb “orines i femta en vies públiques i en propietats privades d’alguns veïns”. Així mateix, apunten que saben que l’Ajuntament de Montcada ha denegat permís per a realitzar l’esdeveniment en el seu terme.

El president de l’associació, Vicent Romeu, ha explicat a Europa Press que es van assabentar dilluns passat de la celebració de les paelles per la premsa i van decidir denunciar ja que l’anterior experiència va ser “molt negativa” i resultava “impossible” moure’s pel poble llevat que es disposara d’un “passaport o salconduit”, que dóna l’organització.

“QUATRE GATS”

Així, ha lamentat que se celebre l’esdeveniment “sense consultar amb ningú” i quan se’ls impedeix “entrar i eixir de cases”. En aquesta línia, ha criticat que mentre que a Montcada no se celebra, en La Punta se’ls “menysté” perquè són “quatre gats”. Si no aconsegueixen paralitzar el festival, “ens engolirem tot el fem per no dir una altra paraula que comença per m…”, ha recalcat.

En aquesta línia, una veïna de la Punta ha indicat que fa tres anys ja van patir una mala experiència perquè “va ser un desastre; anava la gent molt beguda i no estan conscients de moltes coses que fan”. “Això no s’ha de fer en cap lloc perquè el que no vols per a tu no ho vulgues per a ningú”, ha resumit.

SEGURETAT I CONTROL

Per part seua, des de l’organització, un portaveu, Carles Ortega, ha subratllat que els veïns es queixen perquè no es poden moure amb la llibertat d’altres dies, però és “normal” perquè ha d’haver-hi “seguretat i control” tant per a assistents com per a residents.

“No és un dia normal, igual que en Falles, la marató o quan hi ha partit de futbol un diumenge”, ha dit, i ha afirmat que volien un espai “causant els mínims efectes negatius” i, de fet, l’Ajuntament els va exigir mesures “molt més elevades” per a evitar problemes de cap mena i donant un enfocament “molt més cultural” al festival.

En aquesta línia, ha defensat que no volen que el festival siga únicament una festa universitària sinó “aportar una mica més”. “El public és universitari, ‘bona gent’, que abans d’exàmens fa el seu última festa gran abans de posar-se a estudiar”, ha detallat, per a afegir que l’organització vol que totes les parts implicades estiguen “còmodes” i esperen no veure’s en la tessitura d’haver de suspendre, encara que “tot sembla que no vaja a ser així”. “Perquè, si no, què ocorre amb aqueixos 25.000 joves aqueix dia?”, s’ha preguntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 11 =