25n
25N
25N

La Unió de Periodistes reivindica el paper del periodisme i ajorna el lliurament dels seus premis

Denúncia la precarietat d’autònoms que veuen agreujada la seua situació i demanen als mitjans que no aprofiten la situació per a acomiadar

La Unió de Periodistes reivindica el paper del periodisme i ajorna el lliurament dels seus premis
18/03/2020 -

La Unió de Periodistes Valencians ha reivindicat aquest dimecres el paper del periodisme en aquesta crisi sanitària, amb els periodistes al carrer per a informar la ciutadania “exposant-se com l’estan fent altres col·lectius” i realitzant una funció de servei públic: “Hui hem de valorar la nostra professió”.

A més, ha informat que ha decidit, davant l’estat d’alarma, ajornar el lliurament de la 39a edició dels Premis Llibertat d’Expressió prevista per al 4 de maig en La Nau de València a una data encara per determinar.

En un comunicat, l’organització ha recordat a les empreses periodístiques que han de garantir la seguretat dels professionals de la informació, posant al seu abast totes les mesures necessàries per a evitar contagis, així com facilitar el teletreball en els casos que siga possible.

“Demanem també a les institucions, a l’administració i a la resta de col·lectius la realització de rodes de premsa telemàtiques, com ja s’està fent en molts casos, per a evitar l’exposició contínua dels periodistes, una professió que s’ha evidenciat de risc en una situació de crisi com aquesta on el periodisme és un servei públic més que garanteix el dret a la informació de tota la ciutadania”, ha agregat la Unió.

Així mateix, ha denunciat “una vegada més la situació de precarietat dels companys autònoms, que amb aquesta crisi s’està agreujant davant la impossibilitat de seguir amb el seu treball a causa de la cancel·lació de molts dels esdeveniments que aquests periodistes s’encarregaven de cobrir”.

Per això, i en la mateixa línia que la FAPE, es demana a les empreses i grans grups de comunicació que “no aprofiten aquesta declaració d’estat d’alarma per a realitzar acomiadaments i regulacions d’ocupació encobertes, no justificades, en un moment en què els mitjans són imprescindibles en la societat”.

PREMIS LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ 2020

D’altra banda, l’executiva de la Unió ha decidit ajornar la 39a edició dels Premis Llibertat d’Expressió prevista per al 4 de maig a una data encara per determinar.

Enguany l’assemblea de la Unió va decidir atorgar dos Premis Llibertat d’Expressió. Al fotoperiodista d’El País, Albert García, detingut el 18 d’octubre durant els altercats per la sentència del ‘procés’, i a l’organització sahrauí Équipe Média, una organització creada en 2009 amb l’objectiu de trencar el bloqueig informatiu sobre l’ocupació marroquina al Sàhara.

La intenció d’aquests guardons és denunciar la perversió de la llei mordassa, que s’està utilitzant per a limitar un dret fonamental com és el de la llibertat d’informació; i visibilitzar la tasca i voluntat d’Équipe Média per a continuar informant, malgrat la repressió que pateixen els periodistes al Sàhara.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + vint =