25n
25N
25N

La Unió xifra en fins a 15.000 les hectàrees afectades a Utiel-Requena per la calamarsa

La Unió xifra en fins a 15.000 les hectàrees afectades a Utiel-Requena per la calamarsa
02/05/2019 -

La Unió de Llauradors ha xifrat en fins a 15.000 les hectàrees de cultiu de la comarca d’Utiel-Requena afectades per les tempestes, que van deixar notar els seus efectes en forma de calamarsa principalment. Així mateix, altra zona danyada ha sigut la Ribera Alta, especialment, el cultiu de cítrics.

La tempesta del passat dimarts va afectar fonamentalment diversos termes municipals de la Ribera Alta com Alzira, Benimuslem, Carcaixent, l’Alcúdia i Rafelguaraf, i en bastant menor proporció a Benimodo i Guadassuar. L’àmbit d’afecció és d’unes 1.250 hectàrees i les pèrdues s’estimen en 2,2 milions d’euros, segons ha informat l’organització agrària.

El cultiu dels cítrics es porta la pitjor part amb 1,5 milions, taronges València encara pendents de recol·lectar i altres varietats primerenques que tenien una grandària més gran. Li segueix el caqui, amb prop de 800.000 euros, al qual la pedra provocarà danys directes i una parada de la saba que comportarà la possible caiguda de la fruita.

Ja en bastant menor quantia s’observen danys en la fruita (principalment bresquilla i menys en albercoc i pruna) i també hi ha parcel·les afectades d’hortalisses i alguna d’alvocats.

A Utiel-Requena hi ha entre 10.000 i 15.000 hectàrees afectades amb diferent grau d’afecció en els termes municipals d’Utiel i els seus llogarets, Venta del Moro i llogarets, Requena i els seus llogarets, Sinarques i en menor mesura en Caudete. Les pèrdues segurament seran importants amb el pas dels dies i l’evolució dels cultius.

Les varietats més primerenques de raïm com la Garnacha o Chardonnay, que estaven més avançades, són les més perjudicades. Pel que fa a l’ametla, no s’observa que haja caigut a terra, encara que “caldrà esperar a veure l’evolució i els danys en arbratge que pogueren provocar danys futurs”, ha precisat.

En l’olivera, segons La Unió, hi ha hagut una caiguda rellevant de flor que causarà danys importants en la producció, encara que és “molt prematur” fer una avaluació. El mateix que en cereals, on preveu que els danys seran “substancials, ja que les espigues estaven molt blanes”.

Pel que refereix a l’assegurança, La Unió demanarà l’agilitació dels peritatges per part d’Agroseguro i una taxació i indemnització del mal real en parcel·la en funció de les exigències comercials, independentment de la franquícia establida.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 2 =

museo prehistoria