25n
25N
25N

Unides Podem i Compromís demanen una nova DIA del Port, el PSPV presenta una alternativa i PP, Cs i Vox s'oposen

Unides Podem i Compromís demanen una nova DIA del Port, el PSPV presenta una alternativa i PP, Cs i Vox s'oposen
25/06/2020 -

Unides Podem i Compromís han reclamat aquest dijous en Les Corts una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) de l’ampliació del Port de València que no ha vist la llum en Les Corts en presentar el PSPV una alternativa i abstindre’s en aqueixa reclamació, i en comptar amb l’oposició del PP, Ciutadans i Vox.

En concret, Unides Podem han portat a la cambra valenciana el debat sobre les modificacions en el projecte d’ampliació del Port de València i ha presentat diverses propostes que únicament han sigut secundades per Compromís.

Una de les reclamacions ha sigut una nova DIA que incloga l’accés nord del Port. La diputada Estefanía Blanes ha recordat que ampliar la instal·lació implica unes actuacions annexes al projecte que sense elles “no tindria sentit”. Per això, ha afirmat que s’hauria d’estudiar íntegrament a través d’una nova Declaració d’Impacte Ambiental.

“No volem una ampliació amb les seues conseqüències i impactes ambientals i visuals que no tinga efectivitat per no tindre un accés Nord que d’accés al trànsit ferroviari”, ha asseverat, entre altres punts.

Al seu entendre, “s’ha de fer un estudi de tot el conjunt del projecte complet, del Port i dels accessos que farien viable l’ampliació”, ha insistit.

Així mateix, Unides Podem ha demanat en la cambra retrocedir al moment d’exposició pública del projecte d’ampliació perquè la Comissió Ciutat Port, representada per veïns i ecologistes, puga presentar al·legacions, ja que en el seu moment no va poder fer-ho per no tindre accés a tota la informació del projecte.

Aquestes reclamacions han comptat amb el suport de Compromís, que ha dit que “per descomptat” s’hauria de fer una nova DIA que revise l’impacte ambiental de tot el projecte, al mateix temps que s’ha mostrat partidari que la Comissió Ciutat Port puga disposar de la informació completa i al·legar: “El model ha de passar per un procés participatiu que siga garantista, i per a això cal tindre tota la informació”, ha manifestat.

Tanmateix, el PSPV ha diferit i ha presentat una esmena en la qual la Generalitat insta l’Estat a garantir el compliment de la normativa ambiental i la renovació de l’estudi d’impacte ambiental per a qualsevol actuació amb garanties.

El PSPV ha subratllat que aquesta esmena serveix per a consensuar el text i respectar paràmetres mediambientals i d’integració del port a la ciutat, al mateix temps que ha afirmat que el termini d’al·legacions al projecte ja va concloure. Des de Unides Podem no han acceptat la proposta i els socialistes han contestat: “Sent que no haja admés la meua esmena, però tenia intenció de sumar”.

COMPAREIXENÇA D’AURELIO MARTÍNEZ

Per part seua, des de Ciutadans, la diputada Mamen Peris ha demanat deixar damunt de la taula la PNL de Unides Podem fins que comparega en la cambra Aurelio Martínez, president de l’Autoritat Portuària de València (APV).

Des del PP, Miguel Barrachina ha afirmat que sentia una “profunda tristesa” per la “baralla” del Botànic en aquest assumpte. Així mateix, ha criticat que la proposta de Unides Podem siga “paralitzar un projecte indispensable per a la Comunitat”. “És d’una irresponsabilitat supina”, ha postil·lat.

En el seu torn, el diputat de Vox Miguel Pascual ha afirmat no veure pertinent la PNL i ha destacat que no poden deixar perdre l’oportunitat de situar el port en l’epicentre de creació d’ocupació i d’activitat en un moment de crisi. També ha recordat que el port ja va suavitzar la seua ampliació nord per a evitar una nova DIA.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + dinou =