25n
25N
25N

Unides Podem reclama al Consell la modificació del reglament d'espectacles taurins per a garantir major seguretat

Unides Podem reclama al Consell la modificació del reglament d'espectacles taurins per a garantir major seguretat
23/09/2019 -

Unides Podem sol·licita al Consell la modificació del reglament de ‘bous’ i espectacles taurins per a garantir una “major seguretat” per als assistents i que s’adeqüe a més la normativa a la nova Llei de Drets i Garanties de la Infància i l’Adolescència, que exigeix que en aquest tipus d’esdeveniments no puguen participar els menors de 18 anys.

“Set morts en el que va d’any 2019 en espectacles populars situa enguany com el de més morts i ferits des de 2015”, ha indicat en un comunicat la diputada de Unides Podem Pilar Lima, qui ha registrat una pregunta al Consell per a iniciar el tràmit de reforma del reglament d’espectacles taurins, “amb la premissa fonamental de garantir la seguretat i evitar el gran nombre de morts, més que en la resta de l’Estat junt, de la nostra comunitat autònoma”.

Segons ha assenyalat Lima, “hem d’avançar cap a una reglamentació que prioritze la seguretat, protegisca als i les menors i garantisca el benestar dels animals”. “Des de Unides Podem entenem, igual que una majoria social, que aquest tipus d’espectacles han d’anar desapareixent, però mentrestant, almenys entenem que s’ha de garantir la seguretat de les persones i la protecció dels menors”, ha apuntat.

Podem en la legislatura passada ja va proposar la modificació d’aquests reglaments per a incloure la necessitat d’acotament del recinte del festeig amb nombre limitat de participants; prohibició de participació a menors de 18 i majors de 65 anys; en els festejos d’embolat de bous amb foc, únicament emboladores professionals i, acreditats els coneixements en la matèria, “degudament registrats” i augmentar i garantir la presència de les Forces i Cossos de Seguretat, de principi a fi del festeig.

Unides Podem considera que els anomenats “col·laboradors voluntaris” –actualment, en número mínim de 10 i identificats amb braçalet, segons la normativa– “no garanteixen ni tenen facultats per a retindre als que participen sense complir els requisits”. De fet, segons recalca, “són més els pobles on ni tan sols hi ha Policia Local o Guàrdia Civil”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar
puig turistico