25n
25N
25N

Unides Podem reclama una àmplia participació del moviment feminista en el nou projecte de Llei d'Igualtat

Unides Podem reclama una àmplia participació del moviment feminista en el nou projecte de Llei d'Igualtat
24/02/2020 -

La secretària primera de les Corts i diputada de Unides Podem, Cristina Cabedo, ha presentat una Proposició No de Llei en Les Corts Valencianes en la qual reclama al Consell que durant 2020 garantisca “una àmplia i transversal participació dels col·lectius de dones i moviment feminista de les diferents comarques de la Comunitat Valenciana per a la confecció del projecte de llei de la nova llei d’igualtat valenciana de dones i homes”.

La diputada ha assenyalat en un comunicat que ja fa 16 anys des que en 2003 es va aprovar la Llei 9/2003, de 2 d’abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Homes, i 12 des que es va promulgar la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

Cabedo, que també presideix la Comissió d’Igualtat de les Corts Valencianes, ha remarcat que al llarg d’aquests anys la igualtat de dones i homes “ha avançat” però “encara així són necessaris mecanismes actualitzats per a continuar assegurant que s’aconseguisca aquesta necessària igualtat”.

Per això, ha afegit, “no és d’estranyar que un dels punts inclosos en l’Acord del Botànic II siga reforçar i institucionalitzar l’estructura i transversalitat de les polítiques feministes en el si del Consell en el marc d’una nova llei d’igualtat”.

Així mateix, la diputada ha subratllat que en la Comunitat Valenciana “existeix un moviment feminista i col·lectius de dones fort i històric, que sol abordar aquests reptes amb objectius clars. Seria incomprensible si no s’assegurara la seua participació en la configuració d’aquesta nova llei”.

Segons ha ressaltat la diputada, “aquest cap de setmana, a col·lació del Dia Europeu de la Igualtat Salarial, hem conegut que la bretxa salarial entre homes i dones a la Comunitat Valenciana és del 22,39%. Això té un impacte no sols en el dia a dia de les dones valencianes, sinó en la seua futura pensió. La nova llei valenciana d’igualtat de dones i homes ha de tindre presents mecanismes per a, dins de les nostres competències, pal·liar aquesta desigualtat”.

En aquest sentit, la parlamentària ha assegurat que el compromís de les forces del Botànic “amb l’avanç cap a una igualtat real i efectiva es va plasmar incloent en el nostre acord tindre una nova llei d’igualtat que pose solució als reptes presents com, per exemple, aquesta bretxa salarial. Però no hem d’oblidar l’esperit amb el qual va nàixer el primer Acord del Botànic: tindre la societat civil com a quarta pota del diàleg i de l’acord”.

“Podem estar orgulloses del moviment feminista valencià al llarg de tota la Comunitat Valenciana, i hem de propiciar espais on aporten la seua perspectiva i idees a aquests reptes, igual que els sindicats, que poden contribuir a incorporar mecanismes eficaços en aquesta nova llei”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
el puig