25n
25N
25N

Unides Podem insta el Consell a "començar a actuar per a acabar amb la prostitució"

Unides Podem insta el Consell a "començar a actuar per a acabar amb la prostitució"
31/10/2020 -

El grup parlamentari de Unides Podem en les Corts ha instat al Consell a “començar a actuar per a acabar amb la prostitució” i ha destacat que el govern autonòmic “ha de posar més esforços a no donar treva a la indústria proxeneta, que històricament roman sempre en impunitat i en absoluta opacitat”.

La portaveu d’Igualtat, Cristina Cabedo, ha recalcat que “la ministra d’Igualtat, Irene Montero, es va dirigir a les Comunitats Autònomes per a demanar-los esforços en el tancament de bordells i cases d’alterne i volem assegurar-nos que el Consell estiga donant resposta a aquesta petició”.

Cabedo ha demanat en Les Corts els informes que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “va encarregar a l’Advocacia de la Generalitat per a definir les competències autonòmiques per a poder actuar en l’abolició de la prostitució i sobre legislació comparada en matèria d’abolició de la prostitució i de l’estudi sobre les polítiques públiques desenvolupades en altres països”, ha explicat Unides Podem en un comunicat.

També ha presentat una pregunta al Consell perquè explique “quina resposta ha donat a la carta que el Ministeri d’Igualtat va remetre a les Comunitats Autònomes per al tancament de prostíbuls i clubs d’alternació”.

Cabedo ha indicat que “el Botànic no pot desaprofitar l’oportunitat històrica de tindre un Ministeri d’Igualtat amb un fort compromís a posar fi a la prostitució al mateix temps que assegure drets i garanties d’una vida digna a les dones prostituïdes”.

En aquesta línia, ha remarcat que “en altres Comunitats Autònomes s’han dictat decrets i normatives en aquest sentit, però veiem que el Consell està tardant a reaccionar.

El grup parlamentari de Unides Podem s’ha posat a la disposició del Consell per a “treballar conjuntament aquesta línia d’actuació, atés que no podem deixar passar més temps”, ha manifestat.

Al seu judici, “el Consell ha de posar més esforços a no donar treva a la indústria proxeneta, que històricament roman sempre en impunitat i en absoluta opacitat” i ha afegit que “el Botànic ha de començar a parlar de les xifres de negoci que suposa l’explotació sexual de les dones, perquè suposa entrar en el debat de quina mena de model volem”.

Finalment, ha assenyalat que “Unides Podem té “clar” que no vol “una societat on les dones acaben sent alguna cosa a través de la qual cosa satisfer desitjos aliens, movent al mateix temps quantitats dineràries ingents a costa dels nostres drets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =