25n
25N
25N

Unides Podem demana que Les Corts condemnen la gestació subrogada i la "instrumentalització de les dones"

Unides Podem demana que Les Corts condemnen la gestació subrogada i la "instrumentalització de les dones"
15/09/2019 -

La secretària primera de la Mesa de les Corts i diputada d’Unides Podem, Cristina Cabedo, ha presentat una Proposició No de llei perquè el parlament valencià condemne la gestació subrogada i l'”explotació reproductiva i instrumentalització de les dones a través de la pràctica dels ventres de lloguer, tal com ja ha fet el Parlament Europeu”.

Cabedo ha reclamat que Les Corts “condemnen, igual que ha fet el Parlament Europeu, la pràctica de la gestació per substitució, és a dir, dels ventres de lloguer, per ser contrària a la dignitat humana de la dona, ja que el seu cos i les seues funcions reproductives s’utilitzen com una matèria primera”.

Així mateix, ha sol·licitat que el parlament valencià considere els ventres de lloguer “com una pràctica de mercantilització de la capacitat reproductiva de les dones, que vulnera els drets de la infància en considerar als bebés nascuts per les anomenades mares substitutives –les dones gestants– com a objectes de compravenda”.

La diputada de la formació habitada ha instat al Consell que “reclame al Govern d’Espanya que garantisca el manteniment de la prohibició actual de la gestació subrogada i a impulsar en les estructures internacionals un marc comú regulador que prohibisca la signatura de contractes de gestació, en garantia de la dignitat de les dones i de la infància”.

De la mateixa forma, ha plantejat demanar al Govern que “adopte mesures legals per a sancionar a les agències que es dediquen a aquesta activitat, que es dote de vertadera eficàcia legal la nul·litat d’aquests contractes de manera que resulte aplicable també als celebrats a l’estranger i que es garantisca el compliment dels controls relatius a la donació d’òvuls establits en la llei”.

“ASSEGURAR LES GARANTIES DE LA INFÀNCIA”

Paral·lelament, ha instat al Consell a “garantir l’agilitació dels processos d’adopcions i la disminució de traves burocràtiques” i a “assegurar les garanties de la infància en els processos d’adopció i les de tota mena de famílies a adoptar”.

Cabedo ha insistit que hi ha organismes internacionals com la Convenció sobre l’Eliminació de Totes les Formes de Discriminació contra la Dona o el Parlament Europeu “que han alertat i instat a la prohibició de tota pràctica gestacional que vulnere els drets de les dones i les xiquetes en el món, especialment en països en desenvolupament, en els quals s’ha comprovat la comissió de delictes contra els drets humans i la vinculació de la gestació per substitució amb el tràfic d’éssers humans”.

Finalment, ha recordat que des del Comité de Bioètica d’Espanya es considera que “tot contracte de gestació per substitució, o ventres de lloguer comporta l’explotació de la dona involucrada i danya els interessos superiors dels i les menors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

25n horta sud