25n
Orgull
Orgull

Unides Podemos també exigeix explicacions a Hisenda per la seua "irresponsable" actitud amb el finançament autonòmic

EUPV

Unides Podemos també exigeix explicacions a Hisenda per la seua "irresponsable" actitud amb el finançament autonòmic
28/08/2019 -

Unides Podemos demanarà també explicacions a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, per la seua gestió del finançament autonòmic estant en funcions, perquè considera “irresponsable” la seua actuació en relació amb els lliuraments a compte de la liquidació dels tributs i de les compensacions pel canvi de model de còmput de l’IVA “amb excuses de mal pagador“.

Així ho ha assegurat la diputada d’Esquerra Unida (EUPV-IU) en el Congrés, Roser Maestro, qui ratlla d'”excuses de mal pagador” que el Govern al·legue que, estant en funcions, no pot executar aqueixes bestretes.

En un comunicat recollit per Europa Press, la diputada d’IU i d’Unides Podem ha anunciat que sol·licitarà la compareixença de la ministra d’Hisenda perquè done explicacions “sobre els incompliments de tresoreria a les Comunitats Autònomes sense que existisca la informe de l’Advocacia que presumptament avala els impagaments”.

Igual que ha anunciat el PP i Ciutadans, també Unides Podem ha anunciat que sol·licitarà al Govern aqueix informe de l’Advocacia de l’Estat.

Maestro s’ha mostrat molt crítica davant l’actuació del Govern d’Espanya, que ha qualificat d'”irresponsable”, ja que “està posant la tresoreria de la Generalitat Valenciana en una situació límit“.

TEMA CLAU PER A la COMUNITAT

“Ja no es tracta de no reconéixer el deute històric, o de la reforma del finançament que tenim pendent des de fa 5 anys, sinó d’un retard injustificat en els pagaments que haurien de ser habituals en les comunitats autònomes, que, sumat a la infrafinançament que patim els valencians i les valencianes, està limitant al màxim el marge de maniobra del govern valencià i perjudicant en gran manera la societat valenciana, qui pateix unes retallades que no haurien de produir-se”, sosté.

En aqueix sentit, la diputada de la formació d’esquerres ha instat al Govern d’Espanya a “no excusar la seua inoperància en suposats informes que no existeixen” i ha exigit que busque amb urgència una solució al greu problema que està generant amb els impagaments, que només per a la Comunitat Valenciana suposen uns 450 milions d’euros en concepte de lliuraments a compte i d’uns 273 milions en concepte de compensacions pel canvi de model de còmput de l’IVA.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − quatre =