25n
25N
25N

Unides Podem-EU proposa la cobertura gratis de la salut bucodental de forma gradual

Unides Podem-EU proposa la cobertura gratis de la salut bucodental de forma gradual
28/03/2019 -

El candidat de Unides Podem Esquerra Unida a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha anunciat aquest dijous que aquesta formació proposa avançar en la gratuïtat d’una salut bucodental pública durant la pròxima legislatura, de forma progressiva i començant pels col·lectius més vulnerables fins a aconseguir la universalitat.

D’aquesta manera, segons ha especificat en un comunicat el candidat a la Presidència de la Generalitat per a les eleccions del 28A, la confluència inclourà entre les mesures programàtiques “anar ampliant la cobertura de forma progressiva, començant pels col·lectius més vulnerables (xiquets/as, persones amb baixos recursos i malalts crònics), fins a aconseguir la universalitat i que aquest servei s’incloga en la cartera de serveis sanitaris bàsics”.

Per part seua, la candidata a les Corts i coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha especificat que aquesta cobertura ha de ser “assumida pel servei públic de salut i no concertant ni subvencionant a clíniques privades”.

Segons els últims estudis, Espanya se situa com el país del sud d’Europa amb major incidència en problemes de salut bucodental, com el sagnat de genives, càries i acumulació de placa bacterial. A més, la població espanyola és la que menys acudeix al dentista.

Martínez Dalmau ha assenyalat que, amb aquesta mesura, volen assegurar “el benestar i la salut de la població, a més d’estalviar la important despesa econòmica que suposa per a les famílies valencianes acudir al dentista”.

Unides Podem-Esquerra Unida considera que la sanitat “ha de ser un dret a l’abast de totes les persones i finançar públicament la salut bucodental permet projectar un nou estat de benestar més ampli, assegurant la cobertura d’aquells elements centrals per a la salut”.

A més, el candidat ha apuntat que aquesta legislatura, Podem ha “propiciat” la inclusió en els successius pressupostos de la Generalitat de l’eliminació del copagament farmacèutic per a la població més vulnerable; ha reclamat la inclusió de mecanismes efectius per a alleujar la situació de persones afectades per l’estafa de iDental i ha impulsat una taxa finalista sobre les begudes ensucrades per a previndre l’obesitat i els trastorns de salut alimentosa, mesura que va ser rebutjada pel Consell.

Així mateix, ha defensat la sanitat pública, “amb l’exigència de la recuperació dels serveis de salut privatitzats, tant dels hospitals com de l’alta tecnologia -ressonàncies magnètiques, medicina nuclear i diàlisi-” i, a proposta d’aquest grup, Les Corts “han aprovat potenciar l’Atenció Primària com a eix vertebrador del Sistema Valencià de Salut dotant-la de finançament suficient per a arribar a l’objectiu mínim del 20% en 2020”.

Igualment, subratlla que ha treballat perquè s’establisca un “pla estratègic per a reduir els retards en llistes d’espera de proves, consultes i quirúrgica, millorant la transparència i informació a nivell de cada departament de salut” i ha reclamat al Govern central que abone el deute contret amb la Generalitat per les despeses ocasionades per desplaçats d’altres comunitats autònomes, a través del Fons de Garantia Assistencial, els derivats d’atenció a turistes estrangers i els tractaments d’hepatitis C, entre altres qüestions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − un =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020