25n
25N
25N

Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana s'uneixen per a llançar la campanya Contagia't de Prevenció

Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana s'uneixen per a llançar la campanya Contagia't de Prevenció
25/06/2020 -

Demà, 26 de juny de 2020, es commemora el “Dia Internacional de lluita contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues”. Aquest dia, celebrat a proposta de l’ONU amb l’objectiu de reforçar l’acció i la cooperació per a aconseguir una societat lliure del consum de drogues, és una oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives visibilitzant la labor que realitzen les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana com a actius clau de la salut local, al costat de les famílies, les escoles i les comunitats en la lluita contra les addiccions. La Comunitat Valenciana compta amb 86 UPCCA, que sumen més de 100 professionals experts en prevenció de conductes addictives.

La campanya de l’ONU d’enguany 2020, es desenrotlla amb el lema “Millor coneixement per a una millor cura” fent referència al fet que el consum de drogues sempre ha estat mediat per informació errònia, un inconvenient per a poder atallar el problema. Les UPCCA DE LA COMUNITAT VALENCIANA, com a servicis locals competents per al desenrotllament d’actuacions encaminades a eliminar o modificar els factors de risc associats al consum de drogues o a altres conductes addictives, treballen activament per a dotar d’informació efectiva a la població sobre els riscos del consum de drogues i de les conductes addictives. I per a generar capacitats i destreses que permeta a les persones ser reflexives i actuar en benefici de la seua pròpia salut. En aquest sentit totes les UPCCA recolzen plenament la commemoració d’aquest dia i apliquen de forma real i efectiva el lema de l’ONU seleccionat per a enguany; realitzant l’esforç quotidià des de les diferents institucions, en les seues competències, per a aconseguir els objectius que representen.

Per a commemorar aquest 26 de juny de 2020, la UPCCA de Carcaixent participa al costat de les diferents UPCCA de la Comunitat Valenciana, en la campanya “Contagia’t de prevenció” per a informar la ciutadania de forma clara i pròxima de les implicacions i importància de la prevenció local.

La campanya Contagia’t de Prevenció, inclou un vídeo realitzat de forma conjunta i amb un missatge unívoc: Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives són els servicis professionals i acreditats per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a informar, orientar i treballar amb les famílies, les escoles i les comunitats, donant suport especialment a la joventut, a fi de, en paraules del secretari general de l’ONU, Antonio Guterres: “prevenir el consum de drogues i ajudar les noves generacions a portar una vida més sana i a triar el seu camí amb força i resiliència.”

Les UPCCAS, realitzen una intensa i variada labor en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari. Des de diferents perfils professionals i a diferents nivells de prevenció. Desenvolupant i coordinant plans municipals de drogues i altres actuacions de forma transversal i amb un nexe comú: reduir o evitar l’ús i/o abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables. La diversitat, transversalitat i amplitud de les seues funcions i actuacions són una fortalesa indiscutible d’aquests servicis. I desitgen, en definitiva, continuar sent l’instrument per a promoure que la població es «Contagie de Prevenció» i entre tots i totes evitem problemes de salut relacionats amb les addiccions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

CCCC
torrent