25n
25N
25N

En marxa la unitat d'estimulació per a malalts de Puçol

En marxa la unitat d'estimulació per a malalts de Puçol
11/11/2019 -

Ja està en marxa la unitat d’estimulació per a veïns amb Alzheimer, Parkinson i altres malalties, i de respir per al seu familiar. Les activitats es realitzen tres matins a la setmana a l’Espai Social Martínez Coll, a Puçol. El servei té capacitat per a deu assistents i les famílies interessades a participar en aquest projecte han de dirigir-se a l’Àrea de Benestar Social, en l’antiga estació de Renfe.

L’Alzheimer està cada vegada més present en les famílies i suposa un gran esforç atendre i cuidar a una persona amb aquesta malaltia neurodegenerativa, per la qual cosa cal prendre mesures que ajuden tant als malalts com als familiars encarregats d’atendre’ls.

«La unitat d’estimulació i respir familiar desenvolupa activitats relacionades amb l’estimulació cognitiva, física i social de les persones usuàries, amb l’objectiu de potenciar la seua independència, autonomia personal i autoestima, alentint el procés neurodegeneratiu», explica Cristina Mateo, treballadora social a càrrec del Servei de Dependència.

Paral·lelament, la unitat permet que els familiars que s’ocupen de la seua cura tinguen un descans, la qual cosa els permet evitar la sobrecàrrega de responsabilitats, cosa que contribueix al fet que augmente el temps de permanència en el seu entorn familiar.

«En definitiva, es tracta de millorar la qualitat de vida de les persones dependents i dels familiars que s’ocupen d’atendre-les», sintetitza José M. Esteve, regidor de Benestar Social.

El servei té capacitat per a 10 persones i realitza les seues activitats tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres), de 10 a 12 del matí, a l’Espai Social dels Majors, i dos professionals graduats en psicologia i teràpia ocupacional s’ocupen d’atendre els assistents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =

lleida 2020
activem alfafar