caixa popular

Unitat didàctica sobre Falles per a les escoles infantils

Unitat didàctica sobre Falles per a les escoles infantils
06/03/2018 -

Pedagogs i professorat de la ciutat de València disposen des de hui d’un nou recurs educatiu, dedicat íntegrament a la festa de les Falles, i elaborat amb l’objectiu de donar a conéixer i treballar en les aules amb l’alumnat d’Infantil les característiques i elements fonamentals de les nostres festes, declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha presentat aquest matí aquesta Unitat Didàctica sobre Falles, que ha sigut elaborada per l’equip de professors i professores de l’Escola Infantil Les Rondalles de València. La presentació ha comptat amb la presència de les Falleres Majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, així com amb el secretari de l’escola Les Rondalles, Pere Pau Garín, una representació de l’equip pedagògic del centre, i membres de la Junta Central Fallera.

Al llarg de les seues 140 pàgines, la unitat ofereix nombroses activitats i propostes didàctiques. Els continguts estan pensats per a alumnes de 3, 4 i 5 anys, i es presenten íntegrament en valencià. Així mateix, i atés que es basen en l’ús d’imatges i pictogrames, poden servir també per al seu ús amb persones amb diversitat funcional.

La unitat didàctica ja està disponible per a ser descarregada en la web oficial de la Junta Central Fallera, www.Falles.com, en l’apartat Recursos (http://fallas.com/index.php/main-jcf-va/recursos-va). La iniciativa d’elaboració de l’esmentada Unitat ha partit de la Delegació de Promoció del Patrimoni de la Junta Central Fallera que, des de l’inici de l’actual exercici, va observar i va voler donar resposta a l’evident falta de material didàctic que s’ha detectat en els col·legis sobre les Falles, han explicat. Per a això, es van iniciar tots els tràmits dirigits a disposar d’aquest nou material escolar, que es pot usar tot l’any, però especialment en aquestes dates, tal com han assenyalat els seus creadors.

Amb la col·laboració de l’Escola Infantil Les Rondalles i tot el seu equip d’especialistes en pedagogia s’ha elaborat aquesta unitat didàctica que, des de hui, es pot descarregar de manera gratuïta. La proposta ha comptat també amb el suport de la Comissió d’Atenció a la Diversitat de JCF. Tant el regidor Fuset com la resta de persones participants en la presentació han subratllat el seu desig que “moltíssims professors puguen usar aquest material des de demà mateix”.

Els diferents apartats de la Unitat arrepleguen els diversos aspectes que van fonamentar en el seu moment la candidatura i el reconeixement de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 9 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC